Album Review : She Wants Revenge - Valleyheart

Ιουνίου 13, 2011


Η τρίτη δουλειά των Καλιφορνέζων She Wants Revenge, με τίτλο Valleyheart, κυκλοφόρησε στις 23 Μαΐου. Ξεκαθαρίζω ότι, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τους SWR, μιας και θεωρώ ότι πρόκειται για μια από τις πιο αξιόλογες σύγχρονες μπάντες σύμφωνα με τα δικά μου μουσικά πρότυπα. Συγκριτικά με τα τελευταία ΕΡ τους, τα οποία ήταν αρκετά ηλεκτρονικά, το Valleyheart είναι σαφώς πιο κιθαριστικό και σκοτεινό. Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο άλμπουμ τους, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι το πιο ξεχωριστό, μιας και με αυτήν την κυκλοφορία το συγκρότημα παίρνει περισσότερα ρίσκα. Σε πολλά κομμάτια, η βαρύτονη φωνή του Justin Warfield δεν ακούγεται τόσο ρομποτική, όπως μας είχε συνηθίσει, αλλά περισσότερο μελωδική χωρίς να έχει χάσει την “goth” χροιά της. 
Παρόλο που θεωρούνται μέρος της post-punk revival σκηνής, με το Valleyheart προσπαθούν να διαμορφώσουν έναν ακόμα πιο προσωπικό ήχο, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες κυκλοφορίες τους. Στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου, θα ακούσει κανείς όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το συγκρότημα και κάτι παραπάνω. Στο “Holiday Song”, είναι εμφανείς οι 80s new wave επιρροές τους. Υπάρχουν όμως στιγμές (ευτυχώς μόνο δυο στον αριθμό) που φανερώνουν κάποιες πιο pop ανησυχίες. Σαν να προσπαθούν να ακουστούν σαν ένα stadium-rock γκρουπ, τύπου Killers (στο “Kiss Me”), ή πρόσφατων U2 με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πρώτο single “Must Be The One”, που θυμίζει την πρόσφατη δουλειά των The Airborne Toxic Event και είναι ίσως ότι χειρότερο έχουν γράψει. Ευτυχώς, αυτό δεν μειώνει την συνολική αξία του δίσκου. 
Τα κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι το πρώτο τραγούδι του δίσκου “Take the World”, τα dance-rock “Reasons” και “Up In Flames” (που θυμίζουν τις προηγούμενες δουλειές τους), το "Little Stars" και το “Suck It Up”, με την δυνατή μπασογραμμή του. Αλλά, άφησαν το καλύτερο κομμάτι του Valleyheart για το τέλος, με το "Maybe She's Right", που σε παρασέρνει με τον αργό χορευτικό gothic ρυθμό του. Βαθμολογία μην περιμένετε, γιατί όπως τόνισα και στην αρχή της ανάρτησης αυτής, όταν έρχονται οι She Wants Revenge η αντικειμενικότητά μου πάει περίπατο.

You Might Also Like

2 Comments