Συνέντευξη με τους The Love Coffin

Μαΐου 05, 2019


Οι The Love Coffin είναι μια νέα μπάντα από την Κοπεγχάγη, η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό το ντεμπούτο της και το POEt'S SOUND δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο εντυπωσιασμένο. Επικοινώνησα με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Jonatan K. Magnussen, για τα πάντα γύρω από τους Coffin, τη Δανέζικη σκηνή και πολλά ακόμα…

Το The Love Coffin είναι ένα ιδιαίτερο όνομα. Πως πρόεκυψε αυτό;
Απλώς ήταν ένα όνομα που πιστεύουμε ότι ακούγεται καλά και που θα το πρόσεχε κάποιος όπως θα έψαχνε τις νέες κυκλοφορίες. Η αγάπη είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στα περισσότερα κομμάτια μας και επίσης είναι ένα όνομα που βοηθάει τον ακροατή να σχηματίσει εικόνες και να κάνει διάφορους παραλληλισμούς ακούγοντας τη μουσική μας.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι μέσα στη μπάντα;
Πιστεύω ότι όλοι στο γκρουπ έχουμε ξεχωριστά χαρακτηριστικά, ήχο και προσέγγιση στη μουσική και όλοι συμβάλλουμε ο καθένας με τον τρόπο του στο τελικό αποτέλεσμα που ακούτε. Ο Kristian (Alexander) είναι εξαιρετικός στο να βγάζει τον ήχο που επιθυμεί με τη κιθάρα του ενώ είναι ιδιαίτερα καλός και στο τομέα της παραγωγής, ο Lasse (Christiansen) μπορεί να παίξει πολλά διαφορετικά όργανα, γεγονός που βοηθάει στην εξέλιξη του ήχου μας όπως και στην εξερεύνηση νέων μουσικών περιοχών, ο Alexander (Vitus) είναι ένας ακούραστος ντράμερ με γενικότερη γνώση της μουσικής, ο Tue (Einar) έχει χαρακτηριστικό ήχο και αποτελεί τον πιο σταθερό και καλύτερο μπασίστα από όσους έχω δουλέψει μαζί, ενώ εγώ ασχολούμαι περισσότερο με τη σύνθεση των κομματιών.


Πως αισθανθήκατε όταν το κομμάτι σας ‘Sheets of Ice’ ανακηρύχτηκε κομμάτι της χρονιάς από το Δανέζικο Noisey; Πόσο σημαντική είναι αυτή η αναγνώριση για εσάς και πόση σημασία δίνετε στον μουσικό τύπο;
Όλοι ήμασταν πολύ χαρούμενοι για αυτό. Οι καλές κριτικές είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες, αλλά τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο έχω καταφέρει να χτίσω έναν τοίχο ανάμεσα σε εμένα, τη μουσική μου και τον μουσικό τύπο αλλά και γενικότερα από τις απόψεις οποιωνδήποτε εκτός των The Love Coffin. Αυτό μου επιτρέπει να μένω προσηλωμένος στη μουσική, στα δικά μου ιδανικά και ιδέες. Είμαστε όλοι στο γκρουπ αρκετά τελειομανείς και κάνουμε την αυτοκριτική μας, οπότε η δικιά μας γνώμη υποσκιάζει οτιδήποτε άλλο μπορεί να ακούσουμε, θετικό ή αρνητικό.

Από τους Iceage και μετά η Δανέζικη μουσική έχει βρεθεί αρκετές φορές στο προσκήνιο. Εσείς αισθάνεστε μέρος κάποιας σκηνής;
Όχι, όχι ιδιαίτερα.  Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για αυτό, θα ήταν πολύ ωραίο αν κάτι τέτοιο μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάποια μέρα.

Ο Δανέζικος μουσικός τύπος υποστηρίζει την τοπική μουσική ή ασχολείται περισσότερο με τη διεθνής σκηνή;
Δεν ξέρω. Η Δανία είναι μια πολύ μικρή χώρα και πάντα φαίνεται ότι μπορεί να υποστηρίξει μόνο μια μουσική τάση ή μόδα, οπότε εξαρτάται από εσένα στο πόσο καλά μπορείς να προσαρμοστείς σε αυτή. Επίσης ο μουσικός τύπος εδώ είναι αρκετά πιο δεκτικός προς τις νέες μπάντες, αφού πρώτα τραβήξουν προσοχή εκτός Δανίας π.χ. από μουσικά περιοδικά όπως το Pitchfork. Σκέφτονται ότι αφού το λέει το Pitchfork, μάλλον πρέπει να είναι καλοί. Δεν γνωρίζω αν ο Δανέζικος τύπος ασχολείται περισσότερο με τη διεθνή σκηνή σε σχέση με τον αντίστοιχο άλλων χωρών, αλλά σίγουρα του αρέσει να ανακαλύπτει τοπικούς ήρωες.


Από πού αντλείτε έμπνευση για τη μουσική σας;
Η μουσική, τα βιβλία, οι ταινίες αλλά και γενικότερα οποιαδήποτε μορφή τέχνης, η ζωή και ο θάνατος, η αυτοκαταστροφή και η αναγέννηση, όπως και συνολικά τα πάνω και τα κάτω που μπορεί να έχει η ζωή είναι κάποια από τα πράγματα που με εμπνέουν. Φυσικά μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου, μιας και ο καθένας στη μπάντα έχει τις δικές του ιδέες και πράγματα που τον εμπνέουν και τον οδηγούν στη ζωή και τη μουσική.

Πολλοί σας χαρακτηρίζουν ως μια post-punk μπάντα, αλλά προσωπικά ακούω αρκετά 90s alternative rock στοιχεία στη μουσική σας. Ποιες είναι οι επιρροές της μπάντας;
Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία στη μουσική μας και από πολλές διαφορετικές περιόδους. Υπάρχουν κάποια «κρύα» και σκοτεινά στοιχεία από τη δεκαετία του 80, τα «χημικά» της δεκαετίας του 90, glam rock αναφορές από τη δεκαετία του 70, folk στοιχεία από τη δεκαετία του 60, ενώ όλοι είμαστε λάτρεις της κλασσικής μουσικής και των soundtracks. Αλλά ναι, μας αρέσουν αρκετά συγκροτήματα από τη δεκαετία του 80 και του 90.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφορήσατε το πρώτο άλμπουμ σας με τίτλο "Cloudlands". Ποια ήταν η ανταπόκριση που έχετε λάβει μέχρι αυτή τη στιγμή;
Βασικά η ανταπόκριση είναι ιδιαιτέρως καλή μέχρι τώρα.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
Σκοπεύουμε να μπούμε στο στούντιο σε λίγους μήνες για να ηχογραφήσουμε τον δεύτερο δίσκο μας. Επίσης έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις για την άνοιξη του 2019.


Υπάρχουν κάποια άλλα Δανέζικα σχήματα που θα προτείνατε;
Οι Shiny darkly, Dune Messiah, Syringe, Scared Crow, Family Underground, Yahowa, Timeless reality, Halshug, Det Blødende Hjerte, Deadpan, Tettix Hexer και Josiah konder.

Ποιοι είναι οι 5 δίσκοι που δεν θα έπρεπε να λείπουν από καμία συλλογή;
Θα ήταν αδύνατο να συμφωνήσουμε σε 5 δίσκους ως μπάντα και πολύ δύσκολο να διαλέξει πέντε ο καθένας, αλλά οι 5 που αρέσουν σε όλους μας είναι:
The Church – Priest = Aura
The Gun Club – Miami
Iggy and the Stooges – Raw Power
After - Det Blødende Hjerte
Alice Coltrane - Turiya Sings

Πέντε κομμάτια που δεν θα έπρεπε να λείπουν από ένα DJ set
Δύσκολη ερώτηση αλλά θα προσπαθήσω να διαλέξω…
PIL – This Is What You Want This Is What You Get
Malcolm Mclaren - Madame Butterfly
Basic Channel – Phylips Trak
My life With the Thrill Kill Kult – Waiting for Mommie
The Lords of the New Church – Live for Today

Ευχαριστώ πολύ Jonatan για τον χρόνο σου, σου εύχομαι ότι καλύτερο για το πρώτο άλμπουμ των The Love Coffin

You Might Also Like

0 Comments