POEt'S Best of 2012 Part.II: No.21 - 30

Ιανουαρίου 29, 2013


Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης των άλμπουμ που ξεχώρισα μέσα στο 2012, υπάρχουν δουλειές που θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται και στο επόμενο μέρος του αφιερώματος, μιας και αν εξαιρέσω την πρώτη δεκάδα, τις υπόλοιπες κυκλοφορίες τις θεωρώ σχεδόν το ίδιο αξιόλογες. Και εδώ τα μισά από αυτά τα άλμπουμ προέρχονται από νέα συγκροτήματα, που είναι κάποιες από τις πολύ καλές ντεμπούτο κυκλοφορίες που άκουσα φέτος προερχόμενες από διάφορους μουσικούς χώρους (revivalists και μη).



21. Disappears - Pre Language : Το "Pre Language" μπορεί να μην φτάνει στα επίπεδα του ντεμπούτο τους "Lux", αλλά αποτελεί ένα αξιόλογο άλμπουμ που ξεχειλίζει από ενέργεια. Μάλιστα, τον Ιούλιο μας επισκέφτηκαν και μας χάρισαν ένα πολύ δυνατό live (διαβάστε για την συναυλία των Disappears εδώ). Αυτό είναι το μόνο άλμπουμ που έμεινε έξω από την εικοσάδα που παρουσίασα στην blogovision, εξαιτίας μιας εισόδου της "τελευταίας στιγμής".





22. Swans - The Seer : To "The Seer", πέρα από ανώτερο του "My Father Will Guide Me up a Rope to the Sky" του 2010, είναι ένα δύσκολο άλμπουμ που ακούγεται ιδανικά και ίσως αποκλειστικά ως σύνολο. Ο Michael Gira και η παρέα του θα βρεθούν στην Ελλάδα τον Μάιο, και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε, πέρα από μια σπουδαία μπάντα, και πως αποδίδονται τα νέα κομμάτια ζωντανά. 





23. Lebanon Hanover- The World is Getting Colder : Οι Άγγλοι, και κάτοικοι Βερολίνου, Lebanon Hanover κυκλοφόρησαν μια από τις καλύτερες φετινές δουλειές στον minimal synth/ coldwave χώρο. Το 2012 παρουσίασαν, όχι έναν, αλλά δυο δίσκους από τους οποίους ξεχώρισα το "The World is Getting Colder", που είναι διαθέσιμο από την ελληνική Fabrika Records.






24. Merchandise - Children Of Desire : Με μόλις έξι κομμάτια, δυο από αυτά 10λεπτα, το κολλητικό "In Nightmare Room" και συνολική διάρκεια 37 λεπτά, ο δίσκος των Merchandise αποτέλεσε μια από τις καλύτερες φετινές εκπλήξεις ανακατεύοντας στοιχεία από new wave, shoegaze και indie.







25. Breton - Other People's Problems : Η συνταγή των Breton είναι απλή, δίνουν μια χορευτική διάσταση στην indie pop τους και με κομμάτια όπως τα "Wood and Plastic", "Ghost Note" και "Interference" (ίσως το καλύτερο party κομμάτι που άκουσα φέτος) δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή την λίστα. 





26. Lust For Youth - Growing Seeds : Ο Σουηδός Hannes Norrvide συγκέντρωσε σε αυτό το ηλεκτρονικό project, δέκα κομμάτια πολύ καλής noise New Order-ish pop σε ένα ακόμα καλό δίσκο από την Sacred Bones Records.





27. Broken Cups - Slaves Of The Grave : Απλά ένα ορμητικό synth post-punk άλμπουμ από την Ουγγαρία ή αλλιώς όπως διάβασα σε κάποια σελίδα και συμφωνώ απόλυτα, η καλύτερη συντροφιά μέχρι να κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του Blank Dogs.





28. Soundgarden - King Animal : Μετά τους Smashing Pumpkins, και το "Oceania", άλλο ένα 90s alternative rock συγκρότημα επιστρέφει δυνατά μέσα στο 2012. Διαβάστε ολόκληρο το album review εδώ.





29. Toy - Toy : To indie σχήμα των Joe Lean & The Jing Jang Jong, που πέρασε και δεν ακούμπησε, μεταλλάχτηκε στους krautrockers Toy, και αυτή την φορά έχουν τα κομμάτια αλλά και τον ήχο για να μείνουν.





30. Django Django - Django Django : Το ντεμπούτο των Λονδρέζων είναι ένας χορευτικός rock δίσκος, που ελπίζω να μην μείνει μόνο για την χρήση κομματιού σε τηλεοπτική διαφήμιση γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, μιας και έχει πολύ καλύτερες στιγμές.




You Might Also Like

0 Comments