Οι 12gafs επιλέγουν τα καλύτερα άλμπουμ του 2014

Ιανουαρίου 24, 2015


Ψάχνοντας σε αρχεία και cd, συνειδητοποιούμε πόσο γρήγορα πέρασε και το 2014. Ότι, για παράδειγμα, ΔΕΝ ήταν η χρονιά με το ΑΜ και το Get Lucky,και ας φαίνονται τόσο κοντά! 
Συνολικά,πάντως, ενώ δεν ήταν η πιο εντυπωσιακή χρονιά από άποψη παραγωγής, τελικά όποιος ενδιαφέρθηκε και έψαξε,βρήκε καλή μουσική! Πάμε:

10. Interpol – El Pintor: Η αλήθεια είναι ότι δεν ξετρελαθήκαμε κιόλας, όμως ομολογούμε ότι υπάρχει ένα ωραίο feeling και ορισμένα δυνατά κομμάτια όπως το All The Rage Back Home.

09. Alt-J – This Is All Yours: Left hand Free, Every Other Freckle και άλλα ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα εδώ.

08. Black Keys -Turn Blue: Από τους Black Keys περιμένεις πάντα περισσότερα, είναι αλήθεια. Αλλά όπως και να το κάνουμε το Weight Of Love είναι κομ-μα-τά-ρα και στο δίσκο συνοδεύεται με άλλα 3-4 πολύ αξιόλογα τραγούδια.

07. The Temples - Sun Structures: Και αυτούς τους είδαμε στην Πορτογαλία, αλλά εδώ είχαμε πάει διαβασμένοι. Πολύ καλό άλμπουμ αν και δεν είμαστε και οι μεγαλύτεροι φαν αυτής της ψυχεδέλειας.

06. Hozier - Hozier: Όσο και να έχουμε σιχαθεί το Take Me To Church από την ακατάπαυστη
επανάληψη, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι πολύ αξιόλογος δίσκος συνολικά.

05. Band Of Skulls – Himallayan: Για κάποιο λόγο στην Ελλάδα τους περνάνε στα ψιλά γράμματα, αλλά τα λένε καλά τα παιδιά από το Σαουθάμπτον. Και το Himallayan ήρθε επιτέλους να τους παρέχει και την παραγωγή που τους αξίζει.

04. Ty Segall - Manipulator: Τίμος και αγαπημένος Τy.

03. Royal Βlood - Royal Βlood: Αρκούν τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα του δίσκου για να πάρεις χαμπάρι περί τίνος πρόκειται. Πολύ δυναμικός δίσκος και σε κάποια σημεία ωμός. "Βρώμικα" riffs σε χαμηλές συχνότητες και ιδιαίτερες μελωδίες φωνής...

02. War On Drugs -Lost In The Dream: Υπέροχο άλμπουμ. Μελωδικότατο, κυλάει σα νερό και δε σκαλώνει πουθενά. «Λειτουργεί» ιδανικά σε αυτοκίνητα που τρέχουν σε μεγάλες λεωφόρους.

01. Last Internationale - We Will Reign: Τους γνωρίσαμε με τον καλύτερο τρόπο που μπορείς να μάθεις μια μπάντα: live. Βρεθήκαμε σε ένα φεστιβάλ στην Πορτογαλία το καλοκαίρι και αυτοί οι τύποι μας εντυπωσίασαν σε όλα τα επίπεδα. Η κολοσσιαία μαυροκόκκινη σημαία που στόλιζε το background της σκηνής μας κέρδισε πέρα απ τα μουσικά σύνορα.

Επίσης μας άρεσαν το EP των KVB "Out Of Body" αλλά και το single "Leipzig" των Balthazar. Περιμένουμε και τους ολοκληρωμένους δίσκους.


Οι 12gafs είναι μια νέα alternative pop/ rock μπάντα από την Αθήνα που τον Μάιο που μας πέρασε κυκλοφόρησε το πρώτο της ΕΡ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και το single "Never Stop On Yellow Lights".

You Might Also Like

0 Comments