Rewind: Jack - The Jazz Age (1998, Too Pure)

Ιουλίου 30, 2015


Οι Jack υπήρξαν μια indie rock μπάντα από την Βρετανία που δημιουργήθηκε το 1992 από τους Anthony Reynolds και Matthew Scott. Η επίσκεψη μου σε ένα δισκοπωλείο στο κέντρο στάθηκε η αφορμή να γνωρίσω το σχήμα, σε εποχή που τα περισσότερα τέτοια μέρη λειτουργούσαν ακόμα σαν σημεία συνάντησης για ανταλλαγή απόψεων και ανακαλύψεων (όπως λένε και τα παππούδια). Μετά από τέσσερα singles, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 1996, με τίτλο "Pioneer Soundtracks", δουλειά που "χάθηκε" δυστυχώς μέσα στο britpop πανζουρλισμό. Οι αναφορές του εξαμελούς σχήματος εντοπίζονται στους The Velvet Underground μέχρι τους The Monochrome SetFelt, The Auteurs ή ακόμα και τους Suede και τους Tindersticks. 
Το 1998 παρουσίασαν τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "The Jazz Age" και πάλι από την Too Pure Records. To άλμπουμ ξεχωρίζει για την εύθραυστη μελωδικότητα του. όπως αυτή φανερώνεται στο πρώτο single "Lolita Elle", στο "Nico's Children" ή στο "Half Cut, Wholly Yours" που κλείνει τον δίσκο. Από την άλλη υπάρχουν και πιο ξεσηκωτικά κομμάτια όπως το δεύτερο single "Steamin" και "Love and Death in the Afternoon", που θα έπρεπε να συγκαταλέγεται στις μουσικές επιλογές της δεκαετίας. Η κορυφαία στιγμή του "The Jazz Age" δεν είναι άλλο από το "My World Versus Your World", στο οποίο τόσο οι στίχοι όσο και η μελωδία μου είχαν καρφωθεί για αρκετό καιρό. Είναι απορίας άξιον πως οι Jack πέρασαν τόσο στα ψηλά γράμματα. 
Μετά από την κυκλοφορία αυτή, ο τραγουδιστής ασχολήθηκε με το άλλο του project, τους Jacques το οποίο δεν γνώρισε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία, πριν τελικά το ρίξει στη συγγραφή βιογραφιών για τους The Walker Brothers, Jeff Buckley και Leonard Cohen. Μετά από αλλαγές μελών και δισκογραφικής εταιρείας, οι Jack κυκλοφόρησαν την τρίτη και τελευταία δισκογραφική δουλειά τους, "The End Of the Way It's Always Been", με μεγάλη καθυστέρηση το 2002 από την Les Disques du Crépuscule.

You Might Also Like

0 Comments