Live Review: The Underground Youth @ Fuzz Live Music Club, Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Μαΐου 26, 2016


Η φετινή συναυλιακή χρονιά έχει κινηθεί μέχρι στιγμής σε πολύ ρηχά νερά. Φυσικά αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες για τον καθένα, όπως χρόνος, οικονομική δυνατότητα, διάθεση και φυσικά το μουσικό γούστο. Προσωπικά η μόνη συναυλία που ήθελα αλλά δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω φέτος, ήταν αυτή των Ascetic:. Οπότε η είδηση της ανακοίνωσης της συναυλίας των The Underground Youth με γέμισε ιδιαίτερη χαρά, τόσο επειδή πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη μπάντα αλλά και επειδή δεν είχα καταφέρει να βρεθώ σε μια από τις τρεις προηγούμενες επισκέψεις της στην χώρα μας. Αυτό που είχα πάντως πληροφορηθεί από τις προηγούμενες εμφανίσεις του γκρουπ, ήταν η μεγάλη και αυξανόμενη ανταπόκριση που είχε.


Το τελευταίο ήταν εύκολο να το καταλάβει όποιος βρέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο Fuzz, μιας και μπορεί να μην ήταν γεμάτο (σίγουρα η απεργία στα μέσα μεταφοράς δεν βοήθησε σε αυτό) αλλά είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος για ένα τέτοιο live. Λίγο μετά τις 10:30 εμφανίστηκαν στη σκηνή οι The Underground Youth με την εισαγωγή να γίνεται με το "Lost Recording". Πέρα από το εναρκτήριο κομμάτι, το σετ μάλλον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τρία μέρη, το πιο δυναμικό, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το αγαπημένο "I Need You" που εκτοξεύτηκε με το πιο γρήγορο τέμπο, το πιο σκοτεινό και το πιο ψυχεδελικό.



Η κορύφωση ήρθε στο τελευταίο μέρος, αρχικά με τον Craig Dyer να κατεβαίνει στο κοινό και λίγο αργότερα να τον ακολουθούν κιθάρα και μπάσο για το "Rules Of Attraction". Πρέπει να αναφερθώ στην ιδιαίτερη παρουσία της Olya Dyer, με στυλ που θύμισε Bobby Gillespie όταν αυτός ήταν στους The Jesus And Mary Chain, που έδειχνε να αποτελεί την ψυχή των ζωντανών εμφανίσεων της μπάντας από το Μάντσεστερ. Το κάτι παραπάνω έδωσε σίγουρα και η πολύ επιτυχημένη διασκευή τους στο "Ghost Rider" των Suicide. Θα περίμενα πάντως να υποστηρίξουν και να προωθήσουν περισσότερο τον εξαιρετικό περσινό τους δίσκο με τίτλο "Haunted" από την Fuzz Club Records, δισκογραφική δουλειά που βρέθηκε μέσα στις κορυφαίες μου για το 2015. Συνολικά όμως, οι The Underground Youth πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση, καταφέρνοντας να διαφοροποιηθούν ζωντανά προσφέροντας μια αρκετά διαφορετική εμπειρία από το στουντιακό τους αποτέλεσμα. Όλα αυτά κάνουν εύκολα κατανοητό γιατί το σχήμα έχει δημιουργήσει ένα αρκετά δυνατό πυρήνα στην Ελλάδα, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

You Might Also Like

0 Comments