Album Review: The National - Sleep Well Beast (4AD Records)

Οκτωβρίου 08, 2017


Από το ξεκίνημα τους με το ομώνυμο ντεμπούτο τους πριν από 16 χρόνια, οι The National χτίζουν και μεγαλώνουν το όνομά τους, όχι κυρίως στην προώθηση από τη μουσική βιομηχανία, αλλά παρουσιάζοντας την μια καλύτερη δουλειά μετά την άλλη. Αναμφίβολα οι κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του συγκροτήματος ήρθαν αρχικά με το άλμπουμ "Boxer" του 2007 και στη συνέχεια το "High Violet" του 2010. Όμως και το "Trouble Will Find Me", χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια υλικά με τον προηγούμενο δίσκο, αποτέλεσε άλλη μια εξαιρετική προσπάθεια και μια από τις καλύτερες δουλειές του 2013. Για το επόμενο όμως βήμα τους, θα έπρεπε να προσπαθήσουν να διαφοροποιηθούν αν ήθελαν να μην χαρακτηριστούν κουραστικοί.
Μετά από τέσσερα χρόνια, στα οποία τα μέλη των The National ασχολήθηκαν με άλλα projects, επανήλθαν φέτος με το "Sleep Well Beast". Το τελευταίο μπορεί πολύ φυσιολογικά να πατάει πάνω στην ίδια δοκιμασμένη συνταγή, αλλά πειραματίζονται περισσότερο ηχητικά παραδίδοντας ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα. Το "Nobody Else Will Be There" ανοίγει το άλμπουμ με μια κινηματογραφική διάθεση, βασιζόμενο σε μια πιο εύθραυστη και πολύ γλυκιά μελωδία, ενώ το "Day I Die" που ακολουθεί αποτελεί το φετινό "Graceless". Το ιδιαίτερα φωνητικά του Berninger ξεχωρίζουν στο single "The System Only Dreams In Total Darkness" που αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές του "Sleep Well Beast", όπως και το "Turtleneck" που βγάζει έναν πιο garage rock χαρακτήρα, αλλά και το "I'll Still Destroy You" με το ονειρικό ξεκίνημά του, να αποκτά ένα φρενήρη ρυθμό προς το τέλος. Αντιθέτως, κομμάτια όπως τα "Born Τo Beg", "Empire Line" και "Dark Side of the Gym" ακούγονται υπερβολικά γνώριμα και κυρίως δεν προσθέτουν τίποτα παραπάνω στον έβδομο δίσκο των The National. Στα άλλα δυο singles, το "Guilty Party" κερδίζει τον ακροατή με μια τόσο απλή αλλά εθιστική μελωδία, ενώ το "Carin Αt Τhe Liquor Store" θυμίζει τις καλύτερες μπαλαντοειδές στιγμές των U2.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του "Sleep Well Beast" είναι ότι δεν ακούγεται σαν μια απλή συνέχεια του "Trouble Will Find Me", περιέχοντας μερικά εξαιρετικά κομμάτια. Στον αντίποδα εκεί που υστερεί το άλμπουμ, είναι ότι ορισμένα κομμάτια αισθάνεσαι ότι τα έχεις ακούσει αρκετές φορές στο παρελθόν από τη μπάντα. Το σίγουρο όμως είναι ότι συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία των The National.

Βαθμολογία: 7,5 / 10

You Might Also Like

0 Comments