Live Review: Fraternity of Sound Day 1 @ Fuzz Club, 27.10.2017

Νοεμβρίου 07, 2017


Το νέο φεστιβάλ Fraternity Of Sound ήρθε να μπει για τα καλά στη συναυλιακή ζωή μας και αποφάσισε να το κάνει με τον πιο δυναμικό τρόπο, συγκεντρώνοντας μερικά εξαιρετικά ονόματα στις τρεις μέρες του. Για την πρώτη ημέρα, η μεγάλη είδηση ήταν η επιστροφή των καταπληκτικών The Soft Moon, για τέταρτη φορά στην χώρα μας, που ήταν και ο κύριος λόγος που βρέθηκα στον χώρο του Fuzz Live Music Club εκείνη την Παρασκευή. Επίσης με ενδιαφέρον περίμενα και την εμφάνιση των Nurse With Wound. Γενικά προτιμώ να μην γράφω κάτι αρνητικό για κάποια μπάντα που δεν μου αρέσει, αλλά οι Φινλανδοί Circle ήταν μια αρκετά αρνητική έκπληξη για μένα. Με σχετικά κακό ήχο και μια μίξη από Anvil και Twisted Sister, το σετ μου φάνηκε υπερβολικά κουραστικό, μιας και δεν με κέρδισε ούτε η μουσική τους, αλλά ούτε η, και καλά, χαβαλετζίδικη διάθεσή τους. Όμως μεγάλο μέρος του κοινού φάνηκε να πέρασε ιδιαιτέρως καλά με την εμφάνισή τους.
Σειρά είχαν οι Nurse With Wound, που σίγουρα αποτέλεσαν κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με ότι προηγήθηκε ή ακολούθησε. Το συγκρότημα που μετράει περίπου τέσσερις δεκαετίες ζωής, ξεδίπλωσε τους πειραματισμούς του ιδανικά, δημιουργώντας μια αρκετά επιβλητική - κλειστοβοβική ατμόσφαιρα. Το συγκρότημα του Steven Stapleton μας χάρισε ένα μοναδικό live, αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του. Μάλιστα η συμμετοχή του τραγουδιστή των Skull & Dawn στα φωνητικά, φόρτισε ακόμα περισσότερο την εμφάνισή τους.


Είχε έρθει η ώρα για τους The Soft Moon, που έστω και με αρκετή καθυστέρηση, βγήκαν στη σκηνή του Fuzz με περισσότερη φόρα, ενέργεια και δυναμισμό από οποιαδήποτε άλλη φορά τους έχω δει. Με τον ίδιο τρόπο που ο Luis Vasquez εξελίσσει τον ήχο του από δίσκο σε δίσκο, έτσι εξελίσσει και τις ζωντανές εμφανίσεις του. Όπως είχε φανεί και από το προηγούμενο live των The Soft Moon στο Κύτταρο, τα κομμάτι έχουν πλέον ζωντανά, μια δική τους, διαφορετική, υπόσταση (ιδίως τα κομμάτια του "Deeper"). Μπορεί από το 2015 να μην έχουν παρουσιάσει νέα δισκογραφική δουλειά, αλλά δεν μας άφησαν παραπονεμένους και χωρίς νέο υλικό, αφού έπαιξαν το νέο single "Βurn" (το επερχόμενο άλμπουμ τους με τίτλο "Criminal" κυκλοφορεί στις 2 Φεβρουαρίου). Με σύμμαχο έναν πολύ καλό ήχο και ένα καλά στημένο setlist, παρέδωσαν μια απολαυστική εμφάνιση, που ήταν και η κορυφαία τους στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη...


Υ.Γ. Μπορεί η προσέλευση του κόσμου να ήταν αρκετά μικρή (γύρω στα 400 άτομα), αλλά αυτό μάλλον ήταν φυσιολογικό, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το πιο γνωστό όνομα θα έβγαινε στις δώδεκα παρά. Σίγουρα η διοργάνωση δεν πήγε ιδανικά, μιας και υπήρχε και 45 λεπτά καθυστέρηση για την εμφάνιση των The Soft Moon, γεγονός που δεν ήταν ότι καλύτερο για το ποσοστό του κοινού που δούλευε την επόμενη μέρα ή ερχόταν από άλλη πόλη (κάτι που ιδίως για την δεύτερη κατηγορία δεν υπολογίζεται 99% των φορών). Παρόλα αυτά κάθε καινούρια και τόσο αξιόλογη προσπάθεια, χρίζει υποστήριξης και ελπίζω το Fraternity of Sound να συνεχιστεί για πολλά χρονιά ακόμα.

Φωτογραφίες: Gordon Haswell
Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό από την εμφάνιση των The Soft Moon πατήστε εδώ.

You Might Also Like

0 Comments