Σάββατο, Φεβρουαρίου 27, 2010

Και οι Cranberries στην Αθήνα!


Το ταξίδι τους ξεκίνησε από την Ιρλανδία και έφτασε στην άκρη του κόσμου...

Το 2002 όμως... Το ταξίδι τελείωσε.

Το 2010 ήρθε ξανά η στιγμή. Την Τετάρτη, 14 Ιουλίου οι Cranberries θα βρεθούν ξανά μαζί στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων!

September 23rd, 2009 - New York, New York - Η Dolores O'Riordan και όλα τα επίσημα μέλη των The Cranberries ενώνονται για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια για μία περιοδεία - αναδρομή στις μεγαλύτερες επιτυχίες τους!

Στις αρχές του 2009 η O'Riordan τιμήθηκε από το Trinity College του Δουβλίνου και έπαιξε ένα live set με τους Noel και Mike Hogan. Εκεί ήταν η πρώτη φορά που τα πρώην βασικά μέλη των Cranberries συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια και συνειδητοποίησαν πόσο πολύ είχε λείψει ο ένας στον άλλον. Άλλωστε η μπάντα δεν διαλύθηκε ποτέ. Υπήρξε απλώς μία δημιουργική παύση για όλους

"Αποφάσισα να ξαναενωθώ με όλα τα πρώην μέλη των Cranberries, να γράψουμε καινούρια τραγούδια και να περιοδεύσουμε ερμηνεύοντας τις μεγάλες μας επιτυχίες, αλλά και τραγούδια από τις δικές μου δουλειές. Θα χαρώ πολύ να σας δω όλους εκεί έξω!!!», δήλωσε η Dolores.

Ο συνθέτης και κιθαρίστας, Noel Hogan είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του: «Τα τελευταία χρόνια, κάθε μέλος της μπάντας είχε το χρόνο να δουλέψει πάνω σε διαφορετικά projects και να μάθει πολλά βάσει αυτής του της εμπειρίας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους Cranberries να ενώσουν όλη αυτή την εμπειρία και να προχωρήσουν μπροστά.»

Η αμερικάνικη περιοδεία τους έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2009 και από τον Μάρτιο του 2010 θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους σε όλη την Ευρώπη.

Το διάστημα που οι Cranberries είχαν κάνει μία παύση ακολουθώντας ο καθένας το δρόμο του, η Dolores O' Riordan δεν έπαψε να βρίσκεται στο μουσικό προσκήνιο. Κυκλοφόρησε τον προσωπικό της δίσκο με τίτλο «No Baggage».

Σε αυτόν τον δίσκο, η αξέχαστη, ξεχωριστή φωνή της Dolores επιστρέφει πιο δυνατή και πιο δουλεμένη από ποτέ.

«Έχω να νιώσω κάτι τόσο δικό μου, από τότε που γράψαμε τον δεύτερο δίσκο των Cranberries» δήλωσε η ίδια η ‘O Riordan για το "No Baggage και συμπληρώνει:

"Υπάρχουν στιγμές που εξομολογείσαι και αντιμετωπίζεις τα πραγματικά σου συναισθήματα. Ο καθένας στην πορεία της ζωής του έζησε φρικτές στιγμές που τότε πίστευε πως δε μπορεί

να αντιμετωπίσει. Με αυτόν τον δίσκο προσπαθώ να εκφράσω πως όσο κι άσχημα αν φαίνονται τα πράγματα, η πραγματικότητα διαφέρει...».

Πίσω όμως στην καριέρα των Cranberries, οι επιτυχίες ήταν μεγάλες.

Με το Linger στο τιμόνι, το πρώτο άλμπουμ των Cranberries με τίτλο «Everybody Else Is Doing It» κατέκτησε το βρετανικό #1.

Το Need to Argue ωστόσο ήταν ο δίσκος που καθιέρωσε τη μπάντα με επιτυχίες όπως το "Zombie," το "Ridiculous Thoughts," και το "Ode to My Family." Ο δεύτερος δίσκος τους έγινε επτά φορές πλατινένιος στην Αμερική και πέντε φορές πλατινένιος στην Ευρώπη, κατακτώντας το νούμερο ένα στα charts πολλών χωρών.

Οι Cranberries έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερα top 20 Billboard albums, 8 hit singles και πάνω από 40.000.000 πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως!

Τα μέλη των Cranberries είναι οι: Dolores O'Riordan, Noel Hogan, Mike Hogan, and Fergal Lawler.

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ατμοσφαιρικό θέατρο βράχων, το reunion που θα μας ξεσηκώσει!

Τιμή εισιτηρίου*: 45€

*Τα 1.000 πρώτα εισιτήρια θα διατεθούν στην τιμή των 40€

Δεν υπάρχουν σχόλια: