ROCKWAVE FESTIVAL 2010 DAY 2

Ιουλίου 16, 2010



Δεύτερη μέρα για το φετινό Rockwave festival αν και από το line-up ο τίτλος φαντάζει λίγο παραπλανητικός. Άφιξη στο χώρο της συναυλίας στις 18:00 την ώρα δηλαδή που ήδη ακούγονταν οι πρώτες νότες των White Lies. Πριν από τους Βρετανούς εμφανίστηκαν κάποιες Μέλισσες αλλά από ότι άκουσα από φίλο που ήταν πριν από μένα, θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που τους έχασα. Στην μεγάλη σκηνή λοιπόν εμφανίστηκαν οι White Lies παρουσιάζοντας ένα setlist παρόμοιο με εκείνο στο Eject πέρσι με την προσθήκη ενός b-side (βλέπε "Taxidermy") και ενός εντελώς καινούριου κομματιού ("Bigger Than Us"). Παρόλο που τα κομμάτια που έπαιξαν όπως και ο δίσκος είναι πάνω από 1,5 χρόνο ακούγονται ακόμα φρέσκα και αυτό άλλωστε φανερώνει και την ποιότητά τους. Το νέο τραγούδι πάλι, το οποίο είναι στα υψηλά στάνταρ του συγκροτήματος, δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους. Ο κόσμος τους χάρηκε και μιλάω για τους 100-150 που τους παρακολούθησαν ( αριθμό που θεωρώ απαράδεκτο όταν μιλάμε για ένα από τα σπουδαιότερα νέα συγκροτήματα στο χώρο αυτή τη στιγμή) ενώ οι υπόλοιποι απολάμβαναν αδιάφοροι κάποια σκιά. Μετά από περίπου 45 λεπτά μας άφησαν με το "Death" το βίντεο του οποίου μπορείτε να δείτε παρακάτω.

White Lies - Death (Rockwave Festival 10.07.2010):


Κατεύθυνση προς την μικρή σκηνή και τον John Garcia να παίζει κομμάτια των Kyuss. Ο ίδιος είναι σε καλή κατάσταση και με μια αρκετά δεμένη μπάντα δεν απογοήτευσε τους φαν του είδους αλλά και του συγκροτήματος μιας και υπήρχαν πολλά άτομα με μπλουζάκια Kyuss μέσα στο πλήθος. Όπως φαίνεται απ όλο το line-up του festival ήταν και η μοναδική στιγμή στο τριήμερο όπου ακούγονταν σκληρές κιθάρες. Ο κόσμος ίσως για πρώτη φορά στην μέρα αυτή ήταν ενθουσιώδης και όλοι έδειξαν να διασκεδάζουν.



Επιστροφή στη μεγάλη σκηνή για τους Ting Tings. Καλό συγκρότημα με ωραία σκηνική παρουσία με την Katie White να οργώνει τη σκηνή αλλά μια μπάντα που κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να παίζει πολύ πιο κάτω στο bill ενός festival από τους White Lies ή τον John Garcia κ.ο.κ. Απειροελάχιστος κόσμος που μάλλον έδειξε να ξέρει το "χιτάκι" τους από διαφήμιση γνωστού αναψυκτικού. Πάρτε μια γεύση από τους Ting Tings.

The Ting Tings - Great DJ (Rockwave Festival 10.07.2010):


Σειρά έχει ο DJ Shadow στο Vibe Stage. Πολύ εντυπωσιακό σκηνικό οπτικά με έναν διπλό projector, το εφέ της σφαίρας σε συνδυασμό με τις εικόνες και τα εφέ. Η ανταπόκριση της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου που είχε μαζευτεί ήταν θετική. Παρουσίασε καινούρια κομμάτια και έκλεισε με το ιδιαίτερα αγαπητό και γνωστό Organ Donor. Οι 5000 χιλιάδες που ήταν στο Terra Vibe μαζεύτηκαν στη μεγάλη σκηνή για να απολαύσουν τον Fatboy Slim ή αλλιώς Norman Cook που είναι το πραγματικό του όνομα. Περίμενα να ακούσω ένα Fatboy Slim όπως στα άλμπουμ του και όχι ένα "μπιταρισμένο" DJ set. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν παρακολούθησα ολόκληρο το set του όσο και και αν αυτό φαντάζομαι ότι πέτυχε τον πρακτικό σκοπό του δηλαδή να ξεσηκώσει το μικρότερο πλήθος που έχω δει ποτέ σε Rockwave. Με τρία συγκροτήματα και στην ουσία δύο DJ set έφυγα με ένα αίσθημα τρελής αρπαχτής ιδίως αν αναλογιστεί ότι η τιμή του εισιτηρίου ήταν στα ίδια επίπεδα...

You Might Also Like

0 Comments