Ποιο ήταν το καλύτερο άλμπουμ του 2018;
The 1975 - A Brief Inquiry Into Online Relationships0%
Anna Calvi - Hunter0%
Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel & Casino0%
Beach House - 70%
Daughters - You Won't Get What You Want0%
Editors - Violence0%
Good, The Bad & The Queen – Merrie Land0%
Idles - Joy as an Act of Resistance0%
Interpol - Marauder0%
Low - Double Negative0%
Shame - Songs Of Praise0%
Spiritualized - And Nothing Hurt0%
Άλλο Άλμπουμ0%

Σάββατο, Φεβρουαρίου 09, 2013

Σήμερα οι Tales Of Murder And Dust στην Αθήνα


Σε μια μουσική συγκυρία όπου η πεσιμιστική στατικότητα των Velvet Underground συνάντησε την γοτθική δραματικότητα του spaghetti western τοπίου των Wall of Voodoo, το σεξτέτο των Tales of Murder and Dust εφηύρε την δική του εκδοχή πάνω στην κιθαριστική psych-pop μελαγχολία.Δημιουργημένοι στο μακρινό Άαρχους της Δανίας, κατάφεραν να συντονιστούν με τον ανανεωμένο ήχο της νωχελικής ψυχεδέλειας των Velvet Underground και 13th Floor Elevators (όπως την γνωρίσαμε από τους Black Angels, Blue Angel Lounge), εμπλουτίζοντας τον αιθέριο shoegazey ήχο τους με τους raga-like μελωδικούς τονισμούς του σιτάρ και τις μεσμερικές John Cale μονοτονίες του βιολιού.
Ο μοναδικός τους ήχος καταφέρνει να συνδέσει με τρόπο μοναδικό και σύγχρονο περιοχές του neo-psych φάσματος που έστεκαν μέχρι σήμερα αγεφύρωτες: πότε ομαλός και πότε χειμαρρώδης, συνθέτει την αμερικάνικη guitar oriented psych-pop και soundtrack μουσική με την ανατολικότροπη ηχητική εξερεύνηση των 70s κάτω από μια μυστικιστική σκανδιναβική αύρα.

Με το πρώτο τους full length με τίτλο “Hallucination of Beauty” (σε παραγωγή και κυκλοφορία των ίδιων) να αποτυπώνει τον μουσικό τους στόχο πεντακάθαρα, αναζητούν - όπως και στην μουσική τους - την ομορφιά μέσα στη ροή του χρόνου, δημιουργώντας ένα πλουραλιστικό, φρέσκο και αψεγάδιαστο δίσκο που κοσμεί μερικές από τις πιο ψαγμένες best of 2012 λίστες συντακτών.

O Ghone θα είναι το opening act για την αυριανή συναυλία το Σάββατο 9/2 των Tales Of Murder And Dust στην Αθήνα στο six d.o.g.s, προλογίζοντας με μία μελαγχολικά θορυβώδη προσέγγιση, το σετ των Δανών.

Ξεκίνησε τη πορεία του τον Νοέμβρη του 2011 ανοίγοντας τις συναυλίες της πρώτης Βαλκανικής περιοδείας του Καναδικού drone/metal duo των Nadja και του ιθύνοντα νου τους Aidan Baker, με εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σκόπια, Νόβι-Σαντ, Ζάγκρεμπ, Λιουμπλιάνα και Βουδαπέστη. Στη συνέχεια ακολούθησαν τρεις κυκλοφορίες: ένα 3ιντσο CD από τη CTS Productions, μία άτιτλη αυτοχρηματοδοτούμενη κασέτα και μια digital κυκλοφορία με το live set από το Νόβι-Σαντ της Σερβίας. 
Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που εμφανίζεται στο Αθηναϊκό κοινό, με τη τελευταία να είναι στο μαραθώνιο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής τον περασμένο Μάιο.

TALES OF MURDER AND DUST 
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου @ six d.o.g.s, Αθήνα 
Είσοδος // Πόρτες: €12 

Δεν υπάρχουν σχόλια: