Live Review: Paul Banks @ Fuzz, Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2013

Φεβρουαρίου 19, 2013


Το ότι θα βρισκόταν κάποιος να φωνάξει "παίξε Interpol ρε" ήταν κάπως αναμενόμενο, ιδίως και μετά από την διαφήμιση για την εμφάνιση του τραγουδιστή των Interpol στην χώρα μας, η οποία διατυμπάνιζε ότι "θα ερμηνεύσει τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους και από την δισκογραφία των Interpol"(!!!). Φυσικά επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή ήταν μια διαφήμιση - κοροϊδία για να κοπεί κανένα παραπάνω εισιτήριο  απλώς προφανώς κάποιος από την εταιρία είχε ξεχάσει να δει το setlist του Paul Banks το οποίο είναι ίδιο σε κάθε σκέλος της συναυλίας του(ίδιο με αυτό που παρουσίασε και στην Αθήνα), το οποίο δεν περιλαμβάνει κομμάτια των Interpol. Η προσέλευση του κόσμου όμως ήταν αρκετά μέτρια, ίσως φυσικά επειδή είναι γνωστό που μπορεί να τσεκάρει κανείς τι θα πρόκειται να ακούσει.
Mετά την πρώτη επίσκεψη των Interpol στη χώρα μας το 2011, ο Banks όπως ήταν φυσικό ερμήνευσε κομμάτια μόνο από τις δυο προσωπικές του δουλειές, και εννοείται θεωρώ ότι καλά έπραξε. Σίγουρα μια συναυλία του τραγουδιστή των Interpol δεν προσφέρεται για χορό ή για να χτυπηθεί κάποιος, αλλά δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος του κοινού έδειξε μικρή ανταπόκριση στο προσωπικό υλικό του Banks, μιας και μάλλον του ήταν άγνωστο, ενώ στα μόνα κομμάτια που υπήρξε η παραμικρή "ζωή" ήταν μόνο τα "The Base" και "Games For Days". Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ζωντανή αποτύπωση των τραγουδιών από τον περσινό του δίσκο "Banks", έναν από τους καλύτερους του 2012. Από αυτά θα ξεχώριζα το "No Mistakes", που θεωρώ ότι πέρα από το καλύτερο κομμάτι του άλμπουμ, είναι πολύ καλό και για live ( δείτε το παρακάτω), όπως και τα "Over My Shoulder", "Lisbon" και "Summertime is Coming". Η συναυλία έκλεισε ιδανικά με τρία κομμάτια από το "Julian Plenti...Is Scyscraper", αρχικά με τα "Skyscraper" και "On The Esplanade" και την κορύφωση του "Games For Days". 
Το μόνο που δεν μπορώ να συνηθίσω σε ένα κατά τα άλλα πολύ καλό live, και δεν μιλάω μόνο για τη συγκεκριμένη συναυλία αλλά και για πολλές ακόμα, είναι αυτή η μικρή διάρκεια(70 κάτι λεπτά), που με κάνει να αναπολώ τα παλαιότερα τρίωρα σετ των The Cure, Pearl Jam ή πιο πρόσφατα των Sad Lovers And Giants.

Setlist:
1.Unwind
2.Fun That We Have
3.I'll Sue You
4.Only If You Run
5.Arise awake
6.Fly As You Might
7.No Chance Survival
8.Young Again
9.Lisbon
10.Over My Shoulder
11.No Mistakes
12.The Base
13.Paid For That
14.Summertime Is Coming

Encore:
15.Scyscraper
16.On The Esplanade
17.Games For Days




You Might Also Like

2 Comments