Album Review: V.A. - The Reverb Conspiracy Vol.III (Fuzz Club Records)

Φεβρουαρίου 22, 2015


Η Fuzz Club Records αποτελεί μια από τις πιο δραστήριες νέες δισκογραφικές εταιρίες, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα υψηλά ποιοτικά κριτήρια. Άλλωστε οι κυκλοφορίες της από Black Angels, The Woken Trees, Singapore SlingThe Underground Youth, όπως και τα πρώτα δυο μέρη της συλλογής "The Reverb Conspiracy" μαρτυρούν ακριβώς αυτό. Για το τρίτο μέρος της συλλογής ξανασυμμαχεί με την The Reverberation Appreciation Society για να προσφέρει δεκαπέντε προσεκτικά επιλεγμένες, διαφορετικές, επιλογές από τον shoegaze, post-punk, garage, blues, folk χώρο, αλλά πάντα με βασικό το psych στοιχείο.
Η αρχή γίνεται με το "No Place To Go", ένα κομμάτι από τον τρίτο δίσκο των The Oscillation που κυκλοφόρησε το 2013 και παρουσιάζει την psych/ kraut οπτική του πολύ ενδιαφέρον σχήματος. Ο ονειρικός ρυθμός των Μαδριλένων Holy Science σε "κρατάει" και σε ταξιδεύει, πριν την ηχητική επίθεση των Νορβηγών Deathcrush, που με το θορυβώδες post-punk τους άνετα αποτελούν μια από τις κορυφαίες στιγμές της κυκλοφορίας και κάνουν το "You Now" να μπει και στις δικές μου συλλογές. Οι στροφές πέφτουν λίγο με το dreampop των Βερολινέζων The History Of Colour TV, πριν ακολουθήσει "You Drive Me Insane" των Singapore Sling, κομμάτι στο οποίο έχω αναφερθεί ξανά παλιότερα. Απλά αποτελεί ένα από τα καλύτερα κομμάτια της χρονιάς από ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2014.
Το "The Reverb Conspiracy" καταφέρνει να παρουσιάσει διάφορες πτυχές της σύγχρονης ψυχεδελικής έκφανσης, είτε αυτή πρόκειται για το εθιστικό shoegazeοειδή darkwave των Ιταλών New Candys, είτε αυτή εκφράζεται με την πιο "ευαίσθητη" πλευρά της πολυπληθούς γαλλικής μπάντας των Sound Sweet Sound με τις διαφορετικές επιρροές, είτε της πιο garage των Undisco Kidd. Ακολουθούν άλλες δυο περιπτώσεις οι οποίες μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Αναφέρομαι στο kraut-ορικό "Ausland" των Camera από το Βερολίνο, και ακόμα περισσότερο στο εντυπωσιακό shoegaze/ coldwave των Γάλλων Future και το κομμάτι τους "Side Effects". Άλλωστε είναι άνετα και αυτό που άκουσα περισσότερες φορές στο repeat. Οι Mugstar συνδυάζουν folk και space στοιχεία, ενώ οι One Unique Signal βρίσκονται σε πιο κλασσικά κιθαριστικά psych μονοπάτια. Το "Hide From The Sun" του αρκετά δημοφιλούς συγκροτήματος των Goat, σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει ως κράχτης για την κυκλοφορία, ιδίως όταν εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα remix από τον Anton Newcombe των The Brian Jonestown Massacre. Το ίδιο σχεδόν ισχύει και για το "Away From The Water" των Lola Colt, την παραγωγή του οποίου ανέλαβε ο Jim Sclavunos των Nick Cave & The Bad Seeds. Η συλλογή κλείνει με το εξάλεπτο ψυχεδελικό τριπάκι του François Sky, με την συμμετοχή του  Jeff Levitz,
Αν και σπάνια αναφέρομαι σε συλλογές, το τρίτο μέρος του "The Reverb Conspiracy" αποτελεί ένα εξαιρετικό σύνολο από 15 άκρως ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

You Might Also Like

0 Comments