Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017

Τα 10 κορυφαία κομμάτια των The Sisters Of Mercy


Στον καθορισμό του darkwave/ post-punk ήχου συνέβαλαν πολύ σημαντικά συγκροτήματα όπως οι Joy Division, The Cure, Bauhaus, Siouxsie And The Banshees, αλλά κανένα όνομα δεν έχει συνδεθεί περισσότερο με τη gothic rock ταμπέλα - παρακλάδι όσο οι The Sisters Of Mercy. Η ιστορία τους τα έχει όλα, κορυφαίες κυκλοφορίες, "ενδοοικογενειακά" δράματα (με την αποχώρηση των μισών μελών μετά από το ντεμπούτο τους το 1985, οι οποίοι σχημάτισαν τους The Mission) αλλά και συγκρούσεις με δισκογραφικές. Μπορεί οι The Sisters Of Mercy να κυκλοφόρησαν μόλις τρεις ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές (συν το άλμπουμ "The Gift" του 1986 ως The Sisterhood), με μόνα σταθερά μέλη τον ηγέτη τους Andrew Eldritch και το drum machine με τίτλο Doktor Avalanche, αλλά η επίδρασή τους υπήρξε και εξακολουθεί να είναι τεράστια σε αναρίθμητες σκοτεινές μπάντες.

10. First And Last And Always (First And Last And Always, 1985)
09. Flood II (Floodland, 1987)
08. Alice (Alice 7", 1982)
07. Poison Door (Walk Away/Poison Door 7", 1984)
06. Heartland (Temple Of Love 7", 1983)
05. Giving Ground (The Gift, 1986)
04. Temple Of Love feat. Ofra Haza (Temple Of Love 12",  1992)
03. Lucretia My Reflection (Floodland, 1987)
02. Dominion/Mother Russia (Floodland, 1987)
01. Amphetamine Logic (First And Last And Always, 1985)

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω φυσικά και τη διασκευή τους στο "Gimme Shelter" των The Rolling Stones, που κατάφεραν να το κάνουν εντελώς δικό τους κομμάτι:


Διαβάστε επίσης:

1 σχόλιο:

stamOS B είπε...

Η ανάρτηση αυτή μου έδωσε την ευκαιρία για ανασκόπηση στη δουλειά των Sisters, ώστε, αποστασιοποιημένος πλέον χρονικά, να διαπιστώσω τι μου άρεσε και τι όχι σ' αυτούς. Και καταλήγω πάλι στην αρχική μου άποψη για το γκρουπ: μου άρεσαν στο ξεκίνημα τους αλλά, για μένα, κάτι στράβωσε στη συνέχεια. Και, αν συνεχίζουν, ακόμα και σήμερα, να μου αρέσουν παλιότερα κομμάτια, σαν τα "Alice" και "Heartland", είναι γιατί διαπιστώνω πως είναι τα μόνα πιο κοντινά τους στον post-punk darkwave ήχο (βλέπε Joy Division) που λατρεύω!