Τα καλύτερα άλμπουμ του 2016 No.21 - 30

Ιανουαρίου 31, 2017


Κάθε χρόνο υπάρχουν κάποιες δουλειές που ξεχωρίζω και κατά συνέπεια ακούω περισσότερο. Έτσι και φέτος κυκλοφόρησαν έξι άλμπουμ που έμειναν κολλημένα στο repeat, για τα οποία όμως θα γράψω αργότερα. Πολλές φορές έχω αναφερθεί στο γεγονός ότι η ταξινόμηση σε τέτοιες λίστες δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο το να παρουσιαστούν κάποιες δουλειές που ο καθένας έχει επιλέξει, δημιουργώντας έτσι μια συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Τo παραπάνω ισχύει ακόμα πιο πολύ για τη χρονιά που μας πέρασε, μιας και τα άλμπουμ που ακολουθούν είναι εξαιρετικά και οποιοδήποτε από αυτά θα μπορούσαν να βρίσκονταν από τη θέση εφτά μέχρι και τριάντα. 

No.30 Jackie Lynn - Jackie Lynn (Thrill Jockey): Η Jackie Lynn είναι το νέο project της Haley Fohr γνωστή από τις δουλειές της ως Circuit Des Yeux . Στη νέα της αυτή δουλειά παρουσιάζει ένα, synth κατά βάση, πιο άμεσο ποπ αποτέλεσμα χωρίς να λείπουν οι έντονοι προσωπικοί στίχοι της. Μπορεί να διαρκεί μόλις λίγο πάνω από είκοσι λεπτά, αλλά αξίζει από την αρχή μέχρι το τέλος.
Ακούστε: "Alien Love", "Crimson Curtains"

No.29 Wire - Nocturnal Koreans (Pink Flag): Τα κομμάτια του δέκατου πέμπτου άλμπουμ των Wire προήλθαν από τις ίδιες ηχογραφήσεις με το περσινό ομώνυμο δίσκο, δουλειά που βρέθηκε μέσα στις καλύτερες του 2015. Το υλικό που διάλεξε το σχήμα για το "Nocturnal Koreans" είναι πιο πειραματικό και σε κερδίζει από το πρώτο άκουσμα, ενώ εμφανίζει μια "φρεσκάδα" που σπάνια συναντάς σε συγκρότημα που έχει κυκλοφορήσει πρώτο άλμπουμ το 1977.
Ακούστε: "Dead Weight", "Fishes Bones"

No.28 Dinner - Psychic Lovers (Captured Tracks): Ο Anders Rhedin των Choir of Young Believers παρουσίασε ως Dinner αρκετές μίνι κυκλοφορίες μέχρι το περσινό ντεμπούτο του. Το "Psychic Lovers", αν "αποδεχτεί" κανείς τα ιδιαίτερα φωνητικά του, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα 80s new wave μουσικής, με αναφορές από Duran Duran μέχρι Simple Minds, μέσα από μια John Maus οπτική.
Ακούστε: "Cool As Ice", "Turn Me On"

No.27 Pink Turns Blue - The AERDT - Untold Stories (Orden Records): Ο νέος δίσκος του ιστορικού post-punk σχήματος των Pink Turns Blue έρχεται έξι χρόνια μετά το εξαιρετικό "Storm". Όλα τα γνωστά στοιχεία του συγκροτήματος είναι εδώ, με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση όμως, που τους φέρνει πιο κοντά σε μπάντες όπως οι Interpol.
Ακούστε: "Dirt", "Here Is To You My Love"

No.26 Spectres - Utopia (Deranged Records): Οι Spectres είναι μια post-punk μπάντα από το Βανκούβερ, να μην μπερδεύονται με τους Βρετανούς θορυβοποιούς με το ίδιο όνομα, και το "Utopia" αποτελεί την τρίτη κυκλοφορία τους. Ο ήχος τους παραπέμπει καθαρά στην 80s post-punk/darkwave σκηνή και με τη νέα τους δουλειά ακολουθούν ακόμα πιο ατμοσφαιρικά μονοπάτια.
Ακούστε: "Figures In The Sand", "New Buildings"

No.25 King Dude - Sex (Not Just Religious Music): Σε μια χρονιά που έχουν παρουσιάσει δουλειές οι Nick Cave, Wovenhand, Chelsea Wolfe, το νέο άλμπουμ του King Dude έρχεται σαν μια επιπρόσθετη "λιχουδιά". Το "Sex" πάντως περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα κομμάτια της παραγωγικής καριέρας του TJ Cowgill.

No.24 New Model Army - Winter (earMUSIC): Με πάνω από τριάντα χρόνια δισκογραφικής παρουσίας οι New Model Army δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το "Winter", που είναι το 14ο άλμπουμ τους, πολύ απλά αποτελεί μια από τις κορυφαίες δουλειές, τουλάχιστον, της πιο πρόσφατης δισκογραφικής καριέρας τους.
Ακούστε: "Winter", "Devil"

No.23 All Your Sisters - Uncomfortable Skin (The Flenser): Οι All Your Sisters είχαν βρεθεί και πάλι στην αντίστοιχη λίστα το 2014 με το σκοτεινό ντεμπούτο τους. Το δίδυμο από το San Francisco συνεχίζει στον ίδιο post-punk/ industrial δρόμο και μας χαρίζει άλλη μια απολαυστική κυκλοφορία με το "Uncomfortable Skin"
Ακούστε: "Open Wide", "Loss"

No.22 YOU. - Bouquet (Avant! Records): Τέταρτο και καλύτερο άλμπουμ για τους Νεοϋορκέζους YOU. με το dream pop/post-punk τους να εμφανίζει μεγάλη ποικιλία αναφορών, από 80s σχήματα όπως οι Mary Goes Round, Trisomie 21 και The Cure μέχρι τα πιο σύγχρονα των Ariel Pink και John Maus, πάντα μέσα από το δικό τους πρίσμα.
Ακούστε: "Bouquet", "Graveyard Method Actor"

No.21 Trentemøller - Fixion (In My Room): Ο γνωστός Δανός μουσικός/ παραγωγός Trentemøller έχει κυκλοφορήσει τρία αξιόλογα άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Το τέταρτο άλμπουμ του είναι με διαφορά το κορυφαίο του, το οποίο και θα έχουμε την ευκαιρία να το ακούσουμε ζωντανά σε λίγες ημέρες. Το "Fixion" περιλαμβάνει κομμάτια που θα μπορούσαν να γεμίσουν οποιοδήποτε darkwave dancefloor, ενώ η Jehnny Beth των Savages απλά απογειώνει τα δυο κομμάτια στα οποία συμμετέχει.
Ακούστε: "River In Me", "Complicated"


Διαβάστε επίσης:

You Might Also Like

0 Comments