Album Review: NONN - NONN (Fuzz Club Records)

Ιουλίου 27, 2017


O Christian Eldefors έχει κυκλοφορήσει με το psych rock συγκρότημα των The Orange Revival δυο δισκογραφικές δουλειές, με τελευταία το "Futurecent" του 2015. Μάλλον όμως έχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά, που σκέφτηκε να την εκφράσει με το νέο προσωπικό του σχήμα. Με τους NONN αφήνει στην άκρη τις ψυχεδελικές ανησυχίες του βασικού του γκρουπ, προσεγγίζοντας ένα άλλο συγκρότημα της Fuzz Club Records, τους The Underground Youth, αν και με μια πιο industrial post-punk λογική. Αυτό που γίνεται για άλλη μια φορά εμφανές και από το ομότιτλο ντεμπούτο των NONN, είναι πόσες πολλές μπάντες και μουσικούς έχουν επηρεάσει οι Suicide.
Το άλμπουμ ανοίγει με το "Walls" ένα τρίλεπτο βιομηχανικό κομμάτι που λειτουργεί ως η καλύτερη εισαγωγή για αυτά που ακολουθήσουν. Με το "Lost" κόλλησα από την πρώτη ακρόαση και βασιζόμενο σε μια Cure μελωδία, μάλλον αποτελεί την κορυφαία στιγμή του δίσκου, ενώ το "Stay" ξεδιπλώνει τις New Order επιρροές των NONN. 
Αλλά και τα υπόλοιπα κομμάτια στηρίζονται στις ίδιες βάσεις. Από αυτά θα ξεχώριζα το εξαιρετικό instrumental "Cold", που θα μπορούσα να το φανταστώ στο soundtrack του "Stranger Things", αλλά και τα "Hills" και "Need" (με το δεύτερο να αποτελεί το πρώτο κομμάτι που γράφτηκε για τον δίσκο), τα οποία κάνουν τις συγκρίσεις με τους The Soft Moon αναπόφευκτες, μιας και ο Eldefors χρησιμοποιεί τις φωνές αλλά και γενικότερα τα ήχους που έχει στην διάθεσή του με παρόμοιο τρόπο με τον Luis Vasquez. Μπορεί η συγκεκριμένη απόδοση να έχει φορεθεί αρκετά, με το συγκεκριμένο άλμπουμ να μην αποτελεί εξαίρεση στο φαινόμενο της ηχητικής επανάληψης, αλλά εδώ οι NONN δείχνουν ότι έχουν τις ιδέες να ξεχωρίσουν και να αποτελέσουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της συγκεκριμένης σκηνής. 

Βαθμολογία: 7,5 / 10

You Might Also Like

0 Comments