Live Review: Foo Fighters @ Ηρώδειο, Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ιουλίου 14, 2017


Η ανακοίνωση της συναυλίας των Foo Fighters στην χώρα μας στα πλαίσια της αμερικάνικης τηλεοπτικής εκπομπής Landmarks Live In Concert, ήρθε αρκετά ξαφνικά και απροσδόκητα τον προηγούμενο μήνα. Πολύ φυσιολογικά τα εισιτήρια που διατέθηκαν εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, για ένα live που θα γινόταν sold-out σε οποιοδήποτε ίσως χώρο και να διεξάγονταν. Όμως αν ο χώρος που μιλάμε πρόκειται για το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, η όλη διοργάνωση αποκτάει μια εντελώς διαφορετική και τόσο ιδιαίτερη σημασία. Άλλωστε δεν είναι πολλές φορές που δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς σε ένα τέτοιο ιστορικό σημείο, μια ροκ μπάντα τέτοιου βεληνεκούς.


Λίγο μετά τις εννιά, στη σκηνή ανέβηκε ο παρουσιαστής της εκπομπής και ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, για να προλογίσει τους Foo Fighters. Πρώτος εμφανίστηκε ο Dave Grohl, γνωρίζοντας την αποθέωση, για να τον ακολουθήσει η υπόλοιπη μπάντα για το "Times Like These". Όταν ο Grohl δήλωσε ότι θα παίξουν για είκοσι χρόνια, πραγματικά το εννοούσε, παρουσιάζοντας ένα setlist με τα καλύτερα κομμάτια τους από τα οκτώ άλμπουμ της καριέρας τους, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση και στο επερχόμενο "Concrete And Dust", που αναμένεται στις 15 Σεπτεμβρίου. Η μεγάλη δύναμη του γκρουπ είναι η επικοινωνία του με το κοινό, που στο μεγαλύτερο βαθμό, αν όχι απόλυτο, οφείλεται στον frontman του, που αν δεν είσαι μέρος του σόου είναι δύσκολο να καταλάβεις. Ο ίδιος δήλωνε εντυπωσιασμένος τόσο από τον ιστορικό χώρο, όσο και από το γεγονός ότι δεν είχε ξαναπαίξει μπροστά σε ένα τείχος ανθρώπων. Ο Dave Grohl βγάζει μια σπάνια εφηβική ενέργεια για έναν σταρ τέτοιου μεγέθους, έχει απίστευτη χημεία με τον κόσμο, αστείρευτο χιούμορ και μια δίψα που θα περίμενες από κάποιον που κάνει τα πρώτα του μουσικά βήματα και όχι τον ντράμερ των Nirvana και τον ηγέτη μιας πολύ επιτυχημένης μπάντας εδώ και 22 χρόνια.



Εννοείται ότι τα πιο εμπορικά κομμάτια τους, όπως τα "All My Life", "Monkey Wrench, Best Of You", "Rope", "The Pretender" σκόρπισαν κύματα ενθουσιασμού, σε ένα σετ όμως, που κράτησε τον κόσμο όρθιο στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Στα highlights συγκαταλέγεται και η παρουσίαση της μπάντας με διασκευές σε Bon Jovi, Ramones (επιλογή του Pat Smear που αναμενόμενα αποθεώθηκε), Queen και κάτι σε Yanni, όπως και η εμφάνιση της κόρης του Grohl, Harper, για να παίξει ντραμς στο "We Will Rock You" των Queen. Οι Foo Fighters παρουσίασαν και πέντε κομμάτια από τον νέο τους δίσκο, από τα οποία ξεχώρισα τα "La Dee Da", "Sunday Rain" (που τραγουδάει ο ντράμερ Taylor Hawkins), όπως και το "Run", που αποτέλεσε μια ακόμα από τις κορυφαίες στιγμές του live της Δευτέρας. Μας άφησαν μετά από παραπάνω από δυο ώρες με το "Everlong". Μπορεί να μην αποτελώ τον πιο φανατικό φίλο της μπάντας, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι παρακολούθησα μια καταπληκτική συναυλία. Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο, είναι αρκετό να μιλάμε για μια μοναδική εμπειρία που θα αποτελεί σημείο συζήτησης για αρκετό καιρό.

You Might Also Like

0 Comments