Περί Blogovision 2020...

Δεκεμβρίου 22, 2020


Μπορεί φέτος να ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους (και θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και την επόμενη), αλλά μουσικά δεν νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε παράπονο. Δύσκολο ήταν όμως να βγάλω και τη φετινή εικοσάδα για την blogovision. Ήταν τόσες πολλές οι αξιόλογες δουλειές που αναγκάστηκα να αφήσω εκτός κάποιες, όπως τα άλμπουμ των Nation Of Language, HMLTD, I Like Trains και άλλα, που άλλες χρονιές σίγουρα θα βρίσκονταν στην εικοσάδα και μπορεί και στην δεκάδα μου. Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, θα παρουσιάσω τη λίστα με τις 40 αγαπημένες μου κυκλοφορίες λίγο πιο μετά. 
Στη συγκεντρωτική λίστα της blogovision δεν προκαλεί καμία έκπληξη η πρώτη θέση της Fiona Apple, η οποία με το άλμπουμ της "Fetch The Bolt Cutters" κατέλαβε την ίδια θέση από πάρα πολλά sites και περιοδικά (όσο και αν προσπάθησα δεν μου άρεσε η συγκεκριμένη δουλειά). Το ίδιο ισχύει και για τις κυκλοφορίες των Perfume Genius, Run The Jewels, SAULT, Jessie Ware που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα τα αποτελέσματα. Ίσως περίμενα πιο ψηλά τους Phoebe Bridgers, Taylor Swift και Matt Berninger. Εντύπωση μου έκανε η δεύτερη θέση των Fontaines D.C., όπως και η έκτη των Protomartyr. Αναλυτικά όμως η εικοσάδα της φετινής blogovision:


Όχι ότι κάθε χρόνο είχα πολλά κοινά, αλλά φέτος δεν πέτυχα κανένα. Αυτά που πίστευα ότι θα μπορούσαν να βρουν μια πιο μαζική αποδοχή και να βρίσκονται στην παραπάνω λίστα είναι τα άλμπουμ των Pearl Jam, Morrissey, Nothing, Neubauten, Deftones και ίσως αυτό των Ulver, ενώ το IDLES που το άφησα τελευταία στιγμή εκτός, βρέθηκε στην 19η θέση. Η φετινή blogovision λίστα κατά POEt :


You Might Also Like

0 Comments