Οι Soviet Soviet και οι Comaneci την Παρασκευή live στο six d.o.g.s

Δεκεμβρίου 05, 2011


Ένα από τα πολύ καλά νέα συγκροτήματα της post-punk σκηνής, το οποίο ήθελα να το προτείνω και μέσα από το blog μου αλλά με πρόλαβε η ανακοίνωση της συναυλίας τους πριν λίγο καιρό, είναι αυτό των Ιταλών Soviet Soviet.

Soviet Soviet & Comaneci Live

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 21:30

Είσοδος 10 ευρώ


Οι Arte Fiasco και το six d.o.g.s παρουσιάζουν ζωντανά τους Ιταλούς Soviet Soviet και Comaneci.

Αναγέννηση ή Ιταλικός νεορεαλισμός ? Μάλλον η μεταμοντέρνα folk εκδοχή τους. Το ζευγάρι των κιθαρωδών από τη Ραβέννα Francesca Amati με την υπέροχη , λυρική φωνή και του λιτού στο παίξιμο των εγχόρδων Glauco Salvo ( πότε κιθάρα, πότε μπάντζο, πότε τσέλο) υφαίνει μελωδικές βαριάντες μουσικής θυμίζοντας τις φωτεινές στιγμές των Portishead και τα αγναντέματα των ματιών μας με το τρέμολο της Hope Sandoval των Mazzy Star.Δύο δίσκοι , το Volcano του 2007 και το You a lie του 2009 παρέχουν αρκετο υλικό να συνοδεύσει καινούρια τραγούδια τους.

Dark Dark Dark Daydreaming ! Ετσι καταγράφει ο ελλειπτικός φακός των ματιών μας τις κοφτερές κιθάρες , το σφιχτοδεμένο βηματισμό του μπάσου και τα γρονθοκοπήματα των ντράμς των Soviet Soviet. Αφήνοντας πίσω του , μα όχι μακρυά του ,στο σαρωτικό περασμά του τις όποιες χρονικές ή γεωγραφικές αναφορές στο post punk και το cold wave , το τρίο από το Πέζαρο των Alessandro Constantini (vocals, guitar), Andrea Giometti (vocals, bass) και Alessandro Ferri (drums) αποτελεί την πρωτοπορία της νέας Ιταλικής σκηνής στο χώρο των σκοτεινών, ατμοσφαιρικών ήχων. Δύο αντιπροσωπευτικά ep που ξεκίνησαν μια ατελείωτη ευρωπαική περιοδεία στις εσχατιες της ηπείρου , μια καταπληκτική συμμετοχή στην κυκλοφορία ενός μακροσκελούς στην ένταση split δίσκου της γνωστής post punk/ industrial synth pop εταιρίας Mannequin πλάι στους Frank(Just Frank) και οι πρόσφατες φετεινές κυκλοφορίες τους ''Summer, Jesus '' και '' Nice ''υπόσχονται ένα χορταστικό παραστράτημα στη χορευτική μανία του post punk που στις μέρες αναβιώνει με τις κιθάρες ορθωμένες. Οπως το ίδιο το συγκρότημα των Soviet Soviet υπερτονίζει ..it is WORTH KNOWING PLEASURES.

Είσοδος : 10 ευρώ
Ωρα έναρξης : 22.00 μ.μ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30 μ.μ

Comaneci links
http://www.myspace.com/comaneciband

Soviet Soviet links
http://it-it.facebook.com/pages/soviet-soviet/147071194809
http://www.last.fm/music/Soviet+Soviet
http://www.zeugolator.gr/2011/03/soviet-soviet.html
http://suterenbizzare.blogspot.com/2011/10/soviet-soviet-summer-jesus-2011.html

You Might Also Like

0 Comments