Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2012

Οι Cult Of Youth στην Αθήνα


Οι Cult Of Youth είναι ένα ψυχεδελικό post-punk συγκρότημα από το Brooklyn, που εμφανίστηκε το 2008 με το ντεμπούτο του "A Stick To Bind, A Seed To Grow", ενώ τράβηξε ακόμα περισσότερη προσοχή με το δεύτερο ομώνυμο άλμπουμ του και πρώτο στην εταιρία Sacred Bones Records. Πριν λίγες μέρες έκαναν διαθέσιμη την τρίτη τους δουλειά τους πάλι από την ίδια εταιρία, με τίτλο "Love Will Prevail", η οποία και απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τον διεθνή τύπο. Το συγκρότημα με ηγέτη τον Sean Ragon, θα μας επισκεφτεί για μια εμφάνιση στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στο Bios. Την συναυλία θα ανοίξουν οι Αθηναίοι Dark Rags. Ακολουθεί το δελτίο τύπου.Οι Cult Of Youth στο Bios την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου
Πώς γράφεις ένα δελτίο τύπου για μια μπάντα που είναι πολύ καλή, αλλά όχι και τόσο γνωστή;

Οι Cult Of Youth παρά τα λίγα χρόνια παρουσίας τους έχουν καταφέρει να κάνουν αίσθηση στην Αμερική με έναν ήχο που παραδοσιακά άνηκε στην Ευρώπη. Στις κριτικές του Love Will Prevail (κυκλοφόρησε από τη Sacred Bones Records στις 4 Σεπτεμβρίου) υπάρχουν αναφορές στους Joy Division, Bauhaus, Death In June, Arcade Fire, Velvet Underground, ακόμα και τους Depeche Mode, χωρίς όμως κάποια από αυτές να μπορεί να περιγράψει τον ήχο του.

Ο Sean Ragon δημιουργεί την αμερικανική σχολή του neo-folk και του post-punk προσθέτοντας την αισθητική κάποιου που κινείται εδώ και 15 χρόνια στην underground σκηνή της Νέας Υόρκης. Για να ηχογραφήσει το album έφτιαξε από το μηδέν ένα studio στην πίσω πλευρά του δισκάδικου που διατηρεί στο Brooklyn (Heaven Street), έπαιξε πέντε από τα όργανα που ακούγονται, και μαζί με τρεις εξίσου καλούς μουσικούς ξεκίνησε περιοδεία ανά τον κόσμο.

Κάπου ανάμεσα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες θα επισκεφτούν την Αθήνα, και, στη σκηνή του Bios οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν εαν το DIY μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητές του και να εξελιχθεί στο ρεύμα που θα καθορίσει τη μουσική τα επόμενα χρόνια.

Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 @ Bios (Πειραιώς 84)
Εισιτήρια: €15 | Opening Band: The Dark Rags | Πόρτες: 22.30

Δεν υπάρχουν σχόλια: