3ο Volume Festival στο Βόλο

Οκτωβρίου 20, 2012


Το Volume Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος για τρίτη χρόνια στην πόλη του Βόλου, στις 26 Οκτωβρίου στο πολυχώρο Τσαλαπάτα, με τις συμμετοχές των Dub Pistols και Ewan Hoozami από Αγγλία, του Radical Guru από την Πολωνία, αλλά και με μερικά πολύ ενδιαφέροντα ονόματα από τον ελληνικό χώρο όπως οι Acid Baby Jesus και οι Planet of Zeus. Πιο αναλυτικά:




Περιζήτητα σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό εμφανίζονται ζωντανά σε μια άλλη ιδέα του Volume εξαρχής ενδιαφέρουσα: δύο σκηνές στο χώρο παράλληλα. Το Master stage (VOX music stage) με ρυθμό και μπάσο και το Amplifier stage όλο γκάζια κ ηλεκτρισμό (cafe Santan) με συνολικά 10 ώρες ζωντανή μουσική και 9 σχήματα, εκ των οποίων 3 special guest από το εξωτερικό:
Οι Dub Pistols από την Αγγλία, ιστορικό σχήμα που για πάνω από 15 χρόνια μεταδίδει μέσα από soundsystems ένα τρελό μείγμα από hiphop breaks και μπάσο με πλήρη σύνθεση, πνευστά όργανα και MC’s στη σκηνή. Από ένα μυστικό μεταξύ των Djs, σε ένα από τα διεθνώς πιο αγαπημένα acts, έρχονται στην πόλη του Βόλου! Φορέστε άνετα ρούχα –όχι αλεξίσφαιρα- και παπούτσια για χορό γιατί οι Dub Pistols έρχονται οπλισμένοι, με beats.

Ο Radical Guru που συνδυάζει το γήινο reggae στοιχείο με τον ηλεκτρονικό παλμό του dubstep μας επισκέπτεται από την Πολωνία και υποσχεται να δονήσει απο τη θέση του DJ. Σπάνια dubplates και υπόγεια ακούσματα που θα μας μεταφέρουν στη Τζαμάικα. Αλλά και ο Ewan Hoozami από το μουσικό χωνευτήρι Bristol (Αγγλία), ανερχόμενο όνομα που ήδη έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, κλείνει με ένα set από freestyle hiphop, χορευτική διάθεση και live πειραματισμό με το μικρόφωνο, αργά το βράδυ.

Bέβαια, πολλοί και καλοί Έλληνες μουσικοί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος:
- Planet of Zeus, οι νέοι εγχώριοι stoner rock Θεοί
- The Speakeasies Swing Band, με όρεξη κ μοναδικές διασκευές από τη Θεσσαλονίκη
- Bazooka, με καταγωγή από το Βόλο και ηλεκτρικές εκρήξεις
- Acid Baby Jesus, garagepunk λύτρωση και ψυχεδέλεια
- Band Fatale, μοιραία η πιο αγαπημένη μπάντα στην πόλη μας
- I Against I, οι ντόπιοι εκπρόσωποι του bass culture στα decks.

Καλεσμένοι από διάφορα μέρη, πρώτη φορά σε αντίστοιχο πλαίσιο και με πολυαναμενόμενο αντίκτυπο! Mια γεύση από διάφορες τάσεις, ένα ολονύκτιο πάρτυ ή η δυνατότερη live μουσική εκτόνωση για όλο το φθινόπωρο, διαλέξτε εσείς πως θέλετε να το δείτε. Το Volume showcase έρχεται!

You Might Also Like

0 Comments