Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

Τα καλύτερα κομμάτια του 2016


Σίγουρα είναι πάρα πολλά τα κομμάτια που αξίζουν αναφοράς κάθε χρονιά. Το 2016 όμως θα ήθελα να σταθώ σε δυο από αυτά. Το πρώτο είναι το "Lazarus", ένα κορυφαίο κομμάτι που προέρχεται από το περσινό δίσκο "★", με το οποίο David Bowie μας προετοίμασε σκηνοθετώντας μαεστρικά την "έξοδό" του. Το άλλο είναι το "Are You Lost In The World Like Me", που μπορεί να μην βρίσκεται στην κορυφή της παρακάτω λίστας, αλλά το βίντεο που συνοδεύει το κομμάτι αποτελεί ότι καλύτερο είδα μέσα στο 2016, μιας και αντικατοπτρίζει εξαιρετικά την παρακμή της εποχής μας. Αυτά αλλά και τα άλλα δέκα οχτώ κομμάτια που ξεχώρισα από την περσινή χρονιά είναι:

20. Banks & Steelz - Giant (Anything But Words)
19. Male Gaze - Bad Omens (King Leer)
12. TAU - Mother (TAU TAU TAU)
10. Moby - Are You Lost In The World Like Me (These Systems Are Failing)
09. The Cult Of Dom Keller - Broken Arm Of God (Goodbye To The Light)

3 σχόλια:

stamOS B είπε...

Νομίζω συμφωνώ πλήρως για τα δυο ξεχωριστά κομμάτια! Και ο Bowie και ο Moby, αγαπημένοι και οι δυο, έδωσαν τα απόλυτα, τα πιο ολοκληρωμένα τραγούδια + βιντεοκλίπ (το "Are you lost..." θα το δω κάθε φορά που θα τύχει να ψάχνω κάτι στο tube!). Θα προσθέσω ένα ακόμη τραγούδι + κλιπ, το "Blackstar", πειραματικός ήχος που ταυτόχρονα φέρνει και κάτι από παλιό Bowie, με την εξαιρετική δεκάλεπτη ταινία που το συνοδεύει!

POEt'S SOUND είπε...

Πραγματικά και τα δυο βίντεο - κομμάτια από το τελευταίο δίσκο του Bowie είναι εξαιρετικά. To είχε σχεδιάσει τέλεια. Ο μόνος λόγος που δεν έβαλα το "Blackstar" στη λίστα, είναι ότι προσπάθησα να περιοριστώ σε ένα κομμάτι ανά καλλιτέχνη

stamOS B είπε...

Ήταν τεράστιος καλλιτέχνης και επέλεξε να "φύγει" σαν τέτοιος, αποχαιρετώντας μας με ένα δίσκο - δώρο!
Το δέ κομμάτι του Moby να συμπληρώσω ότι το βρίσκω το πιο εθιστικό που έχω ακούσει τα λίγα τελευταία χρόνια!