Live Review: The Black Capes w/ Night Hexe @ Nomads Athens, 06.05.2023

Μαΐου 11, 2023


Το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου το είχα σημαδέψει στο ημερολόγιο μιας και ένα headline σόου των The Black Capes είναι μια πολύ καλή αφορμή. Κατευθύνθηκα λοιπόν προς το Nomads έχοντας νωπή στην μνήμη την ανάμνηση από την προηγούμενη εξαιρετική τους εμφάνιση δίπλα στους Opened Paradise πριν από λίγο καιρό. Για άλλη μια φορά δεν με απογοήτευσαν. Το συγκρότημα εμφανίστηκε δεμένο και με περίσσεια διάθεση. Τι συντελεί σε μια καλή συναυλία; Η απάντηση είναι όταν τα κομμάτια αναδεικνύονται και αποδίδονται ακόμα καλύτερα ζωντανά, όταν υπάρχει επικοινωνία – σύνδεση με το κοινό και, πιο σημαντικό, όταν υπάρχουν τα κομμάτια που δεν θα σε κάνουν να βαρεθείς ή να δημιουργήσουν «κοιλιά» στο εκάστοτε σετ. 
Ε, οι The Black Capes τσεκάρουν όλα αυτά τα κουτάκια. Ιδίως το τελευταίο είναι κάτι που το «έχουν» χαλαρά με τρεις τόσο αξιόλογους δίσκους στο ενεργητικό τους. Η μια σχεδόν ώρα που εμφανίστηκαν είναι πραγματική λίγη για το υλικό τους, έχοντας την πολυτέλεια να αφήνουν έξω από το σετ κομμάτια που πολλά συγκροτήματα θα ήθελαν να έχουν. Μπορεί η μπάντα να χαρακτηρίζεται ως gothic rock/ metal, αλλά απέχει πολύ από τις τυποποιημένες του είδους. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι στο live τους δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσεις καλά και αυτό ήταν φανερό στα πρόσωπα όσων βρέθηκαν στο Nomads την Κυριακή το βράδυ.


Τη συναυλία των The Black Capes άνοιξε το αργεντινοϊσπανικό coldwave συγκρότημα των Night Hexe. Το δίδυμο των Pablo Casadey και Sam Young ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και αποτέλεσε ιδανικό «ζέσταμα». Ο ηλεκτρονικός ήχος τους περιλαμβάνει πολλά post punk, gothic στοιχεία και παρόλο που οι αναφορές τους είναι εμφανείς το αποτέλεσμα είναι αρκούντως απολαυστικό, ενώ ζωντανά στηρίζονται στη συμπαθέστατη και πολύ ενεργητική frontwoman Young. Αυτή την περίοδο το σχήμα είναι στη διαδικασία δημιουργίας του πρώτου του δίσκου και από τα κομμάτια που ακούσαμε μπορούμε να περιμένουμε κάτι πολύ καλό.

You Might Also Like

0 Comments