Best of 2013: Τα 20 καλύτερα κομμάτια

Φεβρουαρίου 02, 2014


Όσο βαρετό και να είναι, δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος για τα τραγούδια του 2013 και να μην αναφερθεί στο "Get Lucky" των Daft Punk. Δεν μου φάνηκε τόσο ενοχλητικό ότι έπαιξε παντού, από το πιο άκυρο καφέ μέχρι το τελευταίο σουβλατζίδικο, όσο οι αναρίθμητες διασκευές που άκουσα σε αυτό (με το βραβείο της πιο γελοίας να παίρνει αυτή). Αλλά πέρα από το ότι δεν με χαλούσε καθόλου, προτιμώ να ακούω αυτό όταν περιμένω στην ουρά για να αγοράσω π.χ. μαρούλια, παρά οτιδήποτε τσιφτετελοποπ ή Oniramaοειδές (ή ότι ακούνε τα δεκαπεντάχρονα τώρα). 
Στον ίδιο τομέα σίγουρα και ο ερχομός του spotify στην χώρα μας, με την "επανάσταση" που έφερε, μονοπώλησε το ενδιαφέρον μερίδας του μουσικό κόσμου. Δεν αρνούμαι την εξέλιξη σε οποιοδήποτε τομέα, όπως και στον τρόπο που ακούμε μουσική, αλλά ενώ είμαι σίγουρος ότι θα κάνει θραύση μέχρι να παρουσιαστεί η επόμενη μοδάτη μουσική επανάσταση, μου δίνει την εντύπωση ότι απευθύνεται κυρίως σε όσους έκαναν playlist με 2-3 κομμάτια από το κάθε, αγαπημένο τους κατά τα άλλα, συγκρότημα ή που χρησιμοποιούν το Youtube ως ηχητικό μέσο, παρά σε εκείνους που έχουν συνηθίσει την συνολική ακρόαση μιας δουλειάς. Δεν αναφέρομαι τόσο στους δίσκους σαν φυσικό προϊόν, μιας για τον κόσμο που έχει συνηθίσει να προτιμάει τα βινύλια, cd και κασέτες δεν νομίζω να κάνει και καμιά τρελή διαφορά, αλλά καθαρά στην διαδικασία. Οπότε προτιμώ οποιαδήποτε χιπστεριά τύπου Cassette Store Day παρά την πιο βολική streaming υπηρεσία. Από την άλλη μπορεί απλώς να μεγαλώνω. Άραγε η Cd Store Day αργεί πολύ;
Αλλά επειδή για άλλη μια φορά δεν κατάφερα να περιορίσω την εισαγωγή μου, τα 20 κομμάτια που ξεχώρισα μέσα στο 2013 είναι:

No.20 Foals - My Number (Holy Fire)
No.19 Soft Kill – Untitled (Circle of Trees)
No.18 Anna Calvi - Tristan (One Breath)
No.17 Yeah Yeah Yeahs - Sacrilege (Mosquito)
No.16 Savages- Shut Up (Silence Yourself)
No.15 Iceage - Wounded Hearts (You're Nothing)
No.14 Sigur Rós - Brennisteinn (Kveikur)
No.13 Ellery James Roberts - Kerou's Lament
No.12 Beastmilk - Love in a Cold World (Climax)
No.11 Local Natives - Heavy Feet (Hummingbird)
No.10 Arcade Fire - Reflektor (Reflektor)
No.09 The Veils - Through The Deep, Dark Wood (Time Stays, We Go)
No.08 These New Puritans - Organ Eternal (Field of Reeds)
No.07 Weekend - Oubliette (Jinx)
No.06 Cold Cave - Nausea, The Earth and Me (digital single)
No.05 The Killers - Shot At The Night (Direct Hits)
No.04 Woodkid - The Golden Age (The Golden Age)
No.03 White Lies - First Time Caller (Big TV)
No.02 Nick Cave & The Bad Seeds - Jubilee Street (Push The Sky Away)
No.01 Pearl Jam - Swallowed Whole (Lightning Bolt)

You Might Also Like

0 Comments