Το POEt'S SOUND προτείνει: Kapia

Μαρτίου 13, 2021


Η βάση των Kapia είναι ο Πειραιάς και σήμερα αποτελούνται από τους Αλέξανδρο Ιωάννη Ηλιάκη (κιθάρα / φωνή), Μαρία Πελαγία Περδικούρη (ακορντεόν / φωνή), Μάνο Βλάχο (μπάσο / φωνή) και Στέφανο Γύλλο (τύμπανα). Οι ίδιοι δηλώνουν ότι ο ήχος τους είναι μια μίξη από new romantic, art-rock, post-punk και synth στοιχεία αλλά το σίγουρο είναι ότι ξέρουν να γράφουν εξαιρετικά κομμάτια και εντελώς κολλητικές μελωδίες. 
Το ντεμπούτο τους με τίτλο "Sentinel" ηχογραφήθηκε το 2010-11 στην Αθήνα με τον Ηλιάκη στο ηλεκτρικό μπάσο και φωνή, τον Γιώργο Κιντή στη κιθάρα και τον Αλέξανδρο Βούλγαρη (The Boy) στα πλήκτρα και στα τύμπανα. Για χρόνια παρέμενε ακυκλοφόρητος, μέχρι που το φθινόπωρο του 2017 ξεκίνησε να το επεξεργάζεται ο Γιάννης Αναγνωστάτος και αφού ξαναηχογραφήθηκαν αρκετά από τα φωνητικά καθώς και κάποια επιπλέον όργανα, κατοχυρώνοντας έτσι και τη σύνδεση του παρελθόντος με το σήμερα, κυκλοφόρησε ανεξάρτητα σε ψηφιακή μορφή το 2019 και σε μορφή φυσικού αντίτυπου το 2020. Μπορεί ο δίσκος να είναι το ίδιο αξιόλογος από την αρχή ως το τέλος, από τις πρώτες ακροάσεις όμως ξεχώρισα τα "Crucifer", "Keep on Runnin' Away" και "Enamel". Μπορεί να αποτελεί κλισέ αλλά εδώ μιλάμε για ένα (παραλίγο) χαμένο διαμαντάκι (sic).
Αυτή την περίοδο ετοιμάζουν τον δεύτερο δίσκο τους ο οποίος θα έχει διαφορετική μουσική κατεύθυνση από τον πρώτο. Αναμένουμε...


You Might Also Like

0 Comments