Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2010

Οι New Model Army στο Gagarin


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 OΚΤΩΒΡΙΟΥ
NEW MODEL ARMY & DEUS EX MACHINA
GAGARIN 205 LIVE MUSIC SPACE

Ένα από τα σπουδαιότερα βρετανικά συγκροτήματα, επιστρέφει στην Αθήνα για ένα live από αυτά που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε.
Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου η Λιοσίων θα πάρει το χρώμα των δρόμων του Μπράντφορντ και το Gagarin θα καεί από τις δυνατές μουσικές και τους στίχους που «ρίχνουν κατευθείαν στο ψητό».

Οι New model army είναι ένα από τα πιο συνεπή, ειλικρινή και λατρεμένα από αφοσιωμένους οπαδούς, βρετανικά συγκροτήματα της τελευταίας 30ετίας. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει γκρουπ των μεγάλων σταδίων, αλλά όταν ήρθε η ώρα να επιλέξουν ανάμεσα στους mainstream συμβιβασμούς και την πίστη στο καλλιτεχνικό τους όραμα προτίμησαν το δεύτερο.

Ιδιαιτέρως δημοφιλείς και στη χώρα μας, κυρίως στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80, οι New Model Army ήταν οι μόνοι που έμοιαζαν ικανοί να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στο λυρισμό των Smiths, τις πολιτικές ευαισθησίες των Clash, τα ξεσηκωτικά ρεφρέν των U2 και την εκρηκτικότητα των Jam.
Το group δημιουργήθηκε στο Bradford το 1980 από τους: Justin Sullivan (κιθάρα-φωνητικά), Robb Heaton (drums) και Stuart Morrow (μπάσο). Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθώς ακόμα κι όταν στη Βρετανία τα ΜΜΕ τους γυρνούσαν την πλάτη παρέμειναν ιδιαιτέρως δημοφιλείς σε ακόμα μεγαλύτερες αγορές, όπως αυτές της Ιαπωνίας, της Γερμανίας [η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη] και της Βραζιλίας. Όπως άλλωστε δήλωσε με ισχυρή δόση χιούμορ, ο ηγέτης τους Justin Sullivan σε πρόσφατη συνέντευξη του σε μουσικό περιοδικό: «Σε κάθε πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι που ακούνε New Model Army»!!!

Κατεξοχήν στρατευμένο πολιτικά και ευαισθητο-ποιημένο κοινωνικά συγκρότημα, οι New Model Army δε ξέχασαν ποτέ ότι ένα rock group κρίνεται από τη μελωδική του δεινότητα και τις ζωντανές εμφανίσεις - δεν έκαναν δηλαδή το λάθος να εστιάσουν αποκλειστικά και μόνο στη στιχουργική τους θεματολογία. Χωρίς να προδώσουν ποτέ τις αρχές τους, δεν υπέκυψαν στις σειρήνες της μουσικής βιομηχανίας και δεν εγκατέλειψαν ποτέ το Βρετανικό Βορά προς χάριν του Λονδίνου.

Επέλεξαν το όνομα τους από μια επαναστατική πολιτοφυλακή του 17ου αιώνα που είχε απαιτήσει την κατάργηση της μοναρχίας και της Βουλή των Λόρδων. Τα πολιτικά μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από εμφανή στους στίχους αλλά και την συνολική στάση του group.

Μέσα από τις πολλές τους περιοδείες έγιναν ιδιαίτερα αγαπητοί αφού οι συναυλίες τους χαρακτηρίζονται από μια απίστευτη δύναμη που ξεσηκώνει και τον πιο αδιάφορο ακροατή.

Οι δίσκοι και τα τραγούδια τους είναι σε όλες εκείνες τις δισκοθήκες που δεν έχουν τίποτα περιττό αλλά μόνο κομμάτια και καλλιτέχνες που η αλήθεια τους είναι πιο σημαντική από το πόσο εύκολα κάνουν σουξέ.

Στην συναυλία της 9ης Οκτωβρίου στο Gagarin οι New Model Army θα παίξουν κομμάτια από όλα τους τα albums τα κλασσικά και αγαπημένα όπως τα "51st State", "No Rest", " Purity", "Poison Street", "Green & Grey", "Stupid Questions", "Vagabonds" κ.α.
Την συναυλία θα ανοίξουν οι αγαπημένοι μας DEUS EX MACHINA

Εισιτήρια προπωλούνται στα Metropolis, Ticket House, Public, www.ticketservice.gr
ΤΙΜΗ: €20

GAGARIN 205 LIVE MUSIC SPACE- Λιοσίων 205

Δεν υπάρχουν σχόλια: