Η Molly Nilsson στη Θεσσαλονίκη

Μαΐου 09, 2012


Η πολύ ενεργή ομάδα Melotron φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τρίτη 15 Μαΐου στο Coo cafe bar basement στη Θεσσαλονίκη, την Molly Nilsson. Η Nilsson έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους, ενώ ξεχωρίζει και η συνεργασία της με τον John Maus στο κομμάτι της "Hey Moon!", στο δίσκο του τελευταίου "We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves" ο οποίος αποτέλεσε τον κορυφαίο μου για την περσινή χρονιά (το κομμάτι πρωτοεμφανίστηκε στο πρώτο cdr άλμπουμ της "These Things Take Time" του 2008). Η ονειρική ηλεκτρονική ποπ της κινείται σε παρόμοια μονοπάτια με το μουσικό στυλ του Maus ενώ τον Απρίλιο κυκλοφόρησε το πολύ αξιόλογο "History". Μαζί με την Nilsson στη σκηνή του Coo θα βρίσκεται ο Αθηναίος Hior Chronik.



Η ομάδα Melotron και το Coo cafe bar παρουσιάζουν την Molly Nilsson , που μας επισκέπτεται για πρώτη φορά στη Ελλάδα, για να πραγματοποιήσει μία ζωντανή εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη στο Coo cafe bar basement την Τρίτη 15 Μαίου.

Η εκ Σουηδίας προερχόμενη Molly Nilsson με έδρα της τη Στοκχόλμη και το Βερολίνο, τα τελευταία 4 χρόνια έχει κυκλοφορήσει -μέσω της προσωπικής της δισκογραφικής εταιρείας Dark Skies Association- 4 άλμπουμ, 3 ep καθώς και αρκετά υποβλητικά videoclips με κύρια θεματολογία όπως δηλώνει η ίδια “αντικείμενα και καταστάσεις οι οποίες την παθιάζουν”. Η μουσική που έχει συνθέσει μπορεί να χαρακτηριστεί ως συναισθηματικά φορτισμένη και μελαγχολική ηλεκτρονική ποπ, άμεσα επηρεασμένη από την δεκαετία του 80. Η Do It Yourself αισθητική καθώς και η ηθελήμενη δυσδιάκριτη τοποθέτηση ανάμεσα στα όνειρα και στην πραγματικότητα έχουν έντονη παρουσία σχεδόν σε όλες τις συνθέσεις της και ταιριάζουν απόλυτα με το αίσθημα της μοναξιάς (η ακόμα και το αντίθετό του) που πηγάζει αβίαστα από την φωνή-τραγούδι της. Αν έπρεπε να την συγκρίνουμε η να την παραλληλίσουμε με κάποιους σύγχρονους καλλιτέχνες/σχήματα δεν θα ήταν άλλοι πέρα από τους Chinawoman, Blouse, Beach House, Geneva Jacuzzi κ.α. Μετά την κυκλοφορία του πρόσφατου άλμπουμ της με τίτλο “History” και έπειτα απο μια πληθώρα “one woman show” ζωντανών εμφανίσεων έχει πλέον αρχίσει να καθιερώνεται στη συνείδηση του συνόλου της ανεξάρτητης ποπ κοινότητας με επακόλουθο τη συνεργασία της με τον John Maus στο τελευταίο του Lp “ We must become the pitiless sensors of ourselves”.

O Hior Chronik γεννήθηκε στην Αθήνα το ʼ74. Η ενασχόληση του με τη μουσική άρχισε από πολύ νωρίς δουλεύοντας ως παραγωγός στον JazzFm στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και σε διάφορα μουσικά περιοδικά ως συντάκτης. Με την δημιουργία της μουσικής ξεκίνησε να πειραματίζεται πριν 6 χρόνια εστιάζοντας περισσότερο στον κινηματογραφικό ήχο. Η μουσική του στηρίζεται στο πιάνο και τα μακρόσυρτα μελαγχολικά ηχοτοπία που διαμορφώνουν έναν ήχο περιβαλλοντικό πέρα από εκφραστικές δεσμεύσεις. Η πρώτη του κυκλοφορία ονομάζεται “I’ m a Tree” (2010) -από την καναδική Les Enregistrements Variables.Φέτος το χειμώνα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο “Unspoken Words” για λογαριασμό της mu:nest label, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με τους Akira Kosemura, Natalie Beridze / Tba, Aaron Martin, R. Doering και Zinovia. Με την Zinovia αποτελούν τους Pill-oH και η πρώτη τους δουλειά θα κυκλοφορήσει από την Kitchen Label τέλος Ιουνίου. Έχει συνεργαστεί και έχει κάνει την παραγωγή μουσικής για τον κινηματογράφο στο εξωτερικό και στις 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα ξεκίνησε η θεατρική παράσταση «Το χέρι» στο θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα με την ηθοποιό Θεοδώρα Τζήμου και μουσική Hior Chronik. Επίσης είναι ένα από τα μέλη της χοροθεατρικής ομάδας Trick-o-treat από την Θεσσαλονίκη και τον επόμενο χρόνο αναμένεται η παρουσίαση της πρώτης τους ταινίας με τίτλο “Lemon Blossom”. Φέτος συμμετέχει μαζί με τον σκηνοθέτη Jonathan C. Hyde στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους των Καννών.

Ώρα έναρξης : 22.00
Είσοδος : 5 ευρώ

Links

Melotron:
twitter.com/melotronlive

Coo Cafe/Bar
Βασιλέως Ηρακλείου 4, Πλατεία Χρηματιστηρίου
T: 2311 274752
E: coobarcafe@gmail.com

You Might Also Like

0 Comments