Οι Allah-Las για 3 εμφανίσεις στην Ελλάδα

Μαρτίου 22, 2013


Οι Allah-Las, μία από τις πιο `καυτές` νέες μπάντες του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος τη δεδομένη στιγμή, επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιοδείας τους, για τρεις μοναδικές συναυλίες. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν στην Πάτρα (Τετάρτη 29/5, Λιθογραφείο), την Αθήνα (Παρασκευή 31/5, Fuzz Live Music Club) και τη Θεσσαλονίκη (Σάββατο 1/6, Club του Μύλου), λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του παρθενικού ομώνυμου album τους!



Η μπάντα σχηματίστηκε το 2008, όταν τα τρία από τα τέσσερα μέλη της βρέθηκαν να δουλεύουν στο Amoeba Music, το μεγαλύτερο δισκοπωλείο του Los Angeles, στη Sunset Boulevard. Ανακάλυψαν γρήγορα πως όλοι τους μοιράζονται την ιδια αγάπη για το surfing και τη μουσική των 60’s και σύντομα ξεκίνησαν να παίζουν μαζί σε ένα υπόγειο. Με σαφέστατες επιρροές απο garage και ψυχεδέλεια, σύντομα ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε μικρά clubs της γύρω περιοχής. Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια, μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες αλλά και ο σωστός άνθρωπος, ώστε να κατορθώσουν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους single.

Οι Allah-Las κερδίζουν κάθε ημέρα όλο και περισσότερους φίλους, γοητεύοντάς τους με αυτόν τον συνδυασμό των πολυποίκιλλων επιρροών τους. Στα πανέμορφα τραγούδια τους θα αναγνωρίσεις τις pop μελωδίες της British Invasion, την ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα των ψυχεδελικών συγκροτημάτων της Δυτικής Ακτής, το απέριττο στυλ και την ακατέργαστη αμεσότητα του garage rock.

Οι Kinks, οι Stones, οι Animals, οι Zombies, οι Love, οι Byrds, ακόμα και ο Captain Beefheart και ο Dylan, είναι μερικά από τα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν τους ακούς, όχι όμως ανούσια κοπιαρισμένα αλλά δοσμένα με μια σύγχρονη αίσθηση που ελάχιστοι έχουν επιτύχει στο παρελθόν, όπως οι Coral και οι La’s. Οι τελευταίοι, μάλιστα, έδωσαν (μαζί με τις Shangri-las) και την έμπνευση για το όνομα της μπάντας. Οι ίδιοι οι Allah-Las λένε πως, πρωτίστως, ήθελαν κάτι εύηχο αλλά όποιος θυμάται το υπέροχο νοσταλγικό `There She Goes` του group από το Liverpool καταλαβαίνει πως η επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι.

Είναι δεδομένο πως το επόμενο βήμα τους θα δείξει πολλά. Πιθανότατα να τους εκτοξεύσει ακόμα και σε δυσθεώρητα ύψη δημοτικότητας. Αυτή η ιδιαίτερη αίσθηση της pop μελωδίας που έχουν τους κάνει να ξεχωρίζουν αμέσως ανάμεσα στα υπόλοιπα ονόματα της psych rock σκηνής. Απομένει να δούμε που θα τους οδηγήσει το ένστικτό τους. Προς το παρόν, είναι μία από τις σπάνιες φορές που θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε από κοντά μία τόσο καλή μπάντα στο ξεκίνημά της.


You Might Also Like

0 Comments