Οι support μπάντες για την συναυλία των Soft Moon

Μαρτίου 12, 2013


Πριν από λίγες μέρες έγιναν γνωστά τα support acts για το live των The Soft Moon στις 5 Απριλίου, και σίγουρα η επιλογή των Strawberry Pills και KU αποτελούν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Οι Strawberry Pills, που δημιουργήθηκαν από πρώην μέλη των Phoenix Catscratch, έχουν κυκλοφορήσει ένα εντυπωσιακό πρώτο single, με τίτλο "Sad Eyes" (ακούστε το εδώ), ενώ θα βρίσκονται και στην επερχόμενη εμφάνιση των The KVB τον Μάιο στο deathdisco. Ο KU ή αλλιώς ο Δημήτρης Παπαδάτος, που έχει προηγουμένως συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Baby Guru, Grundik Kasyansky, The Boy και άλλοι, θα παρουσιάσει στο συγκεκριμένο live τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο "Feathers", ο οποίος κυκλοφορεί από την Inner Ear στις 26 Μαρτίου 2013. Περισσότερα για τα opening acts:





Ο KU αποτελεί το βασικό μουσικό όχημα του εικαστικού και ηχητικού καλλιτέχνη Δημήτρη Παπαδάτου.
Από το 2002 που ξεκίνησε να πειραματίζεται με τον ήχο, έχει εντρυφήσει σε πολλαπλές περιοχές της μουσικής έκφρασης, από την hard core gabber στη space folk και από το free form noise στη library music και την techno.
Η πρακτική του στην κατασκευή τραγουδιών είναι κυρίως βασισμένη σε τακτικές ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, όπου η σύνθεση συχνά λαμβάνει χώρα τη στιγμή ακριβώς της εκτέλεσης και οι στίχοι αποτελούν απόσταγμα αυτόματης γραφής.
Το FEATHERS είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ του KU σε παραγωγή του Prins Obi και μίξη του King Elephant, ηχογραφήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2012 και θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear στις αρχές του 2013.
Ηλεκτρονικό όσο και οργανικό με τόνους από πολυφωνικούς ύμνους, απόηχους παραδοσιακών ρυθμών και αρχέγονα ξεσπάσματα, το “Feathers» κινείται ανάμεσα στην ταχύτητα και την ακινησία, τις αισθήσεις και τις αναμνήσεις συλλογισμών που εκφράστηκαν και τραγουδήθηκαν δυνατά Ένα απόσταγμα εμμονών, αδυναμιών και αποφάσεων που δεν είναι τίποτα άλλο από τηνδιερεύνηση του Ku πάνω στην ουσία της ποπ.
Μία πρώτη παρουσίαση του δίσκου θα γίνει στη σκηνή του Gagarin 205. Θα τον συνοδεύουν οι Νίκος Χαλδούπης (bass, synths ) Ιάκωβος Παυλόπουλος ( drums, percussion ) και Ελένη Νταλαχάνη (φωνή, synths).
Λίγα λόγια για τους μουσικούς: Ο Νικόλας Χαλντούπης aka Nikolas TheMute. χειρίζεται συνθετητές και μπάσσογραμμές στο breakcore/synthfunk/bitprog συγκρότημα Barbara’s Straight Son όπως και στη σκηνή για τις ανάγκες του FEATHERS. Ταυτόχρονα ασχολείται και με διάφορα άλλα πρότζεκτ απο ενορχηστρώσεις και παραγωγές μέχρι την αντιστικτική γραφή και τη θεολογική επιστήμη.
Ο Ιάκωβος Παυλόπουλος εκτός απο drummer και percussionist, dj, barrista και απόφοιτος ηλεκτρονικού αυτοματισμού και τεχνικός υπολογιστών, είναι καθηγητής κρουστών στο Εθνικό Ωδείο και στις σχολές Ζηρίδη υπό την καλλιτεχνική δ/νση του Νίκου Κυπουργού. Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες, όπως Τηλέμαχος Μούσας/Moussas Farm, Φένια Παπαδόδημα, Γιώργος Παλαμιώτης, Closer, Απόλλωνας Ρέτσος, Ανδριανός Νόνης, Sequence Theory Project κά. Είναι συνιδρυτής του συγκροτήματος The Bitters.
Η Ελένη Νταλαχάνη το 2011 ολοκληρώνει τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι με δίπλωμα Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο από το Ελληνικό Ωδείο. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή ως έκτακτη χορωδός και έχει τραγουδήσει σε πολλές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Είναι πτυχιούχος του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου απ΄οπου αποφοίτησε το 2003.




Οι Strawberry Pills δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2013 και αποτελούνται από τον Anthony και τη Valisia Odell. Η πρώτη τους κοινή μουσική επαφή ήρθε πριν από κάποια χρόνια μέσω του μουσικού σχήματος Phoenix Catscratch των οποίων υπήρξαν μέλη. Ο Anthony έχει επίσης υπάρξει μέλος και των Le page.
Ο ήχος της μπάντας είναι κατά κάποιο τρόπο ένα μωσαϊκό αντιθέτων, το οποίο δηλώνεται ξεκάθαρα και μέσω του ονόματος της. Όπως και οι εποχές που ζούμε, έτσι και τα τραγούδια των Strawberry Pills, αποτελούνται από πολλές σκοτεινές στιγμές χωρίς όμως να αφαιρούνται οι οπτιμιστικές πινελιές που ουσιαστικά μας κρατάνε στη ζωή. Οι μουσικές τους επιρροές ξεκινούν από του Cabaret Voltaire και τους Soft Cell και καταλήγουν μέχρι τα 60′s και το Garage.
Το πρώτο τους Digital single με τίτλο “Sad Eyes” κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο ενώ πλέον η μπάντα βρίσκεται στο studio ηχογραφώντας το δεύτερο της single (Το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσω της Pink Motel Records).


You Might Also Like

0 Comments