Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το κορυφαίο darkwave συγκρότημα των 80s

Νοεμβρίου 13, 2016


Η ψηφοφορία για το κορυφαίο darkwave/ post-punk συγκρότημα των 80s έληξε πριν από μερικές ώρες και η συμμετοχή σας υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη αφού καταμετρήθηκαν 230 ψήφοι. Αυτή τη φορά θα αρχίσω την παρουσίαση των αποτελεσμάτων λίγο πιο ανάποδα απ΄ότι συνήθως, αφού δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στους είκοσι πέντε ψήφους που φανέρωσαν μεγάλη ποικιλία και διαφορετική άποψη. Από αυτές, τρεις ψήφους συγκέντρωσαν οι Mecano, δυο οι Echo And The Bunnymen και από μία οι Virgin Prunes, Zounds, The Triffids, Talking Heads, Sunnyboys, Simple Minds, New Model Army, Magazine, Gang Of Four, The Chills, Violent Femmes, The Waterboys, The New Christs, Depeche Mode, The Gun Club, Radio Birdman, The Birthday Party, The Clash, Sonic Youth και The Stranglers.
Συνολικά όμως τις περισσότερες ψήφους και άρα την πρώτη θέση στην ψηφοφορία, κατέλαβαν δυο συγκροτήματα με 75 ψήφους σε σύνολο 230 και ποσοστό 32.61% (το οποίο προκύπτει μετά το συμψηφισμό και των πολλαπλών απαντήσεων). Σε ισοψηφία λοιπόν, βρέθηκαν οι Joy Division που με μόλις ένα άλμπουμ την δεκαετία αυτή - το "Closer" του 1980 που αναδείξατε ως το κορυφαίο της δεκαετίας σε παλαιότερη ψηφοφορία (είχε προηγηθεί το "Unknown Pleasures" ένα χρόνο νωρίτερα) - κατάφεραν να θεωρούνται ένα από τα πιο λατρεμένα και επιδραστικά συγκροτήματα του πλανήτη και οι The Cure που επέδειξαν αξιοθαύμαστη παραγωγή, ποικιλία και κυρίως κορυφαία ποιοτική σταθερότητα την περίοδο αυτή (που άλλωστε συνεχίστηκε και στα χρόνια που ακολούθησαν).
Στη τρίτη θέση βρέθηκαν οι Nick Cave And The Bad Seeds με 24 ψήφους και ποσοστό 10.43% και ακολούθησαν οι The Sisters Of Mercy με 21 ψήφους και ποσοστό 9.13%, οι The Sound με 18 ψήφους, ενώ οι Bauhaus και οι Siouxsie And The Banshees ισοψήφησαν με 14 ψήφους. Από εκεί και πέρα οι Dead Can Dance συγκέντρωσαν 7 ψήφους, οι Sad Lovers And Giants, Clan Of Xymox και οι Chameleons από 6, οι Killing Joke 4 και οι Pink Turns Blue τρεις προτιμήσεις. Τέλος ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό νούμερο είναι ότι οι περισσότεροι ψήφοι που προήλθαν από το εξωτερικό, "πήγαν" στους The Cure και στους Bauhaus.


You Might Also Like

0 Comments