Συνέντευξη με τους Lazy Man's Load

Μαΐου 20, 2018


Οι Lazy Man's Load είναι μια μπάντα από την Αθήνα, που σχηματίστηκε το 2016. Έχουν σαν βάση την stoner αλλά και southern μουσική, ενώ οι ίδιοι περιγράφουν τον ήχο τους ως swampalyptic chaos rock. Το πρώτο τους single με τίτλο "Start Breathing" κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 από την BLB Records. Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που μου παραχώρησε η μπάντα.

POEt'S SOUND: Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή παρουσίαση της μπάντας
Lazy Man's Load: Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, και το γενικό line up οριστικοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και αποτελείται από τον Βασίλη (μπάσο), τον Πάνο (ντραμς), τον Σάββα (κιθάρα), Johnny (κιθάρα) και Roxx (φωνή).
Έχουμε κυκλοφορήσει 2 Single το πρώτο τον Σεπτέμβριο του 2017 με τίτλο Start Breathing και το δεύτερο τον Ιανουάριο του 2018 με τίτλο Persian Mistress και τα 2 μέσω της BLB records. Τον Οκτώβριο που μας πέρασε κάναμε ένα mini-tour  με 4 πόλεις  μαζί με τους Skandal ενώ τον Φεβρουάριο εμφανιστήκαμε στο AN ως support στους BEGGARS.

PS: Τι ακριβώς σημαίνει και πως προέκυψε το όνομα του γκρουπ;
LML: To Lazy Mans Load είναι μια φράση της αμερικανικής αργκό που στα ελληνικά θα το περιγράφαμε ως έναν άνθρωπο που αποφασίζει να μεταφέρει πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια προκειμένου να μην κάνει παραπάνω διαδρομές γιατί βαριέται ρισκάροντας την ασφάλεια του φορτίου. Για εμάς όμως όλο αυτό έχει και ένα δεύτερο πιο κρυφό νόημα αφού ποτέ δεν ξέρεις τα αιτία που μπορεί να τον οδήγησαν να σκέφτεται έτσι και τι ιστορίες μπορεί να σου πει.
Για εμάς ο Lazy Man είναι ένας γέρος που το φορτίο του δεν είναι τίποτα άλλο από τις ιστορίες του!

PS: Τι πραγματεύονται οι στίχοι σας;
LML: Οι στίχοι μας είναι είτε κοινωνικοί όπως πχ το START BREATHING  είτε βασισμένοι σε ένστικτα και τάσεις όπως το PERSIAN MISTRESS άλλα και το IN FOR THE KILL ενώ άλλα απλά είναι ιστορίες που έπρεπε να ειπωθούν πραγματικές και μη όπως το ALMIGHTY KID και το TALE OF THE LAZY MANS LOAD. Μέσα στα κομμάτια οι στίχοι είναι επηρεασμένοι από ρεαλιστικές κοινωνικές καταστάσεις παγανιστικές δοξασίες η απλά την ακραία μορφή εξάρτησης από πάθη όπως το σεξ η τα ναρκωτικά.

PS: Ποιες είναι οι επιρροές σας;
LML: Για την σύνθεση της μουσικής οι βάσεις μας είναι stoner, progressive και hard rock, φωνητικά οι βασικές επιρροές προέρχονται από τον χώρο της hard rock αλλά και της southern, ταυτόχρονα ο καθένας εισάγει στην μουσική μας επιρροές από οποιοδήποτε είδος μουσικής το οποίο θεωρεί πως ταιριάζει στο γενικό σύνολο της μπάντας. Γενικά δεν μπορείς εύκολα να μας βάλεις ταμπέλα, πράγμα το οποίο και εμείς οι ίδιοι αποφεύγουμε, αλλά ένας φίλος είχε πει για πλακά ότι “είσαστε μια swampalyptic chaos rock μπάντα” βασιζόμενος τόσο στην οπτική αισθητική όσο και στο μουσικό αποτέλεσμα.

PS: Πρόσφατα παίξατε στο Αν με τους Beggars. Πως σας φάνηκε σαν εμπειρία που βρεθήκατε στη σκηνή με μια τόσο έμπειρη μπάντα;
LML: Αρχικά να πούμε ότι τα παιδιά είναι τόσο προσγειωμένα και φιλικά που δεν μας προκάλεσαν άγχος και πανικό. Αντιληφθήκαμε το βάρος του ονόματος τους μόνο όταν ανεβήκαμε στην σκηνή και είδαμε τον κόσμο που είχε μαζευτεί ειδικά αν σκεφτείς ότι ήταν παραμονές αργίας με επεισόδια στο κέντρο. Ήταν μια εμπειρία που μόνο θετικά μας προσέφερε και πραγματικά θα θέλαμε να μοιραστούμε την σκηνή μαζί τους ανά πασά στιγμή.

PS: Έχετε μπροστά σας το live στο Let It Beer Festival του Γαλατικού Χωριού στην Χαλκίδα. Πως προέκυψε και πως νοιώθετε;
LML: Η καταγωγή του Roxx από Χαλκίδα ήταν η αιτία που έγινε η πρώτη επαφή. Ήταν κάτι που όλη η μπάντα ήθελε μιας και το συγκεκριμένο φεστιβάλ του Γαλατικού Χωριού τα 3 τελευταία χρόνια έχει δώσει ανάσα καλλιτεχνίας στα καλοκαίρια της Χαλκίδας.
Μετά και τον διαγωνισμό στον οποίο η μπάντα πήρε αρκετά πολλές ψήφους θα λέγαμε ότι σφραγίστηκε η συμμετοχή μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ανυπομονούμε να βρεθούμε στην σκηνή του LET IT BEER.

PS: Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
LML: Στις 9 Ιουνίου θα εμφανιστούμε στο πρώτο MUSIK-FEST  στην Αγία Άννα στην Βόρεια Εύβοια με τους Generator,All Night Groovers,Big Nose Attack,Mr. Highway Band,Double Trouble και Sober On Tuxedos. Αμέσως μετά θα τελειώσουμε το pre-production του δίσκου και μετά από ένα διάλειμμα για το LET IT BEER  θα μπούμε για να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις του δίσκου που θα έχει τίτλο ALL HAT NO CATTLE.

PS: Πείτε μου πέντε αγαπημένους δίσκους
Βασίλης:  Pink Floyd – Dark Side Of The Moon
Σάββας:  Down – NOLA
Pani:  Metallica – Master of Puppets
Johnny:  Ozzy Osbourne – No Rest For The Wicked
Roxx:  Skid Row – Slave To The Grind

PS: Πέντε κομμάτια που δεν θα έλειπαν από ένα djset σας
Σάββας:  Down – Burry Me In Smoke
Βασίλης:  Gojira – Shooting Star
Pani: Pantera – Walk
Roxx: Volbeat – Maybellene I Hofteholder
Johnny: Guns n Roses – Garden Of Eden

Βρείτε τους Lazy Man's Load:

You Might Also Like

0 Comments