Συνέντευξη με τους Crows

Δεκεμβρίου 28, 2022


Οι Crows είναι μια μπάντα που παρακολουθώ από τις πρώτες μέρες τους. Το EP τους με τίτλο "Unwelcome Light" αποτέλεσε το κορυφαίο EP του 2016 για αυτό το blog, ενώ η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους, το "Silver Tongues" που ήρθε με την υποστήριξη του Joe  Talbot των IDLES, ήταν μέσα στα καλύτερα του 2019. Το φετινό "Beware Believers" βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με τα άλμπουμ του 2022. Με αφορμή το τελευταίο αλλά και την επικείμενη εμφάνιση των Crows στην Αθήνα (12 Ιανουαρίου, Temple), το POEt'S SOUND μίλησε με τον τραγουδιστή της μπάντας, James Cox.

POEt'S SOUND: Από τις πρώτες μέρες σαν μπάντα και τα πρώτα singles ή και το φανταστικό EP Unwelcome Light παρουσιάζετε πολλά διαφορετικά στοιχεία στον ήχο σας. Έχω δει να σας αναφέρουν, πέρα από punk συγκρότημα, ως garage rock ή post punk ή ακόμα και psych rock μπάντα. Ποια η γνώμη σου και πώς θα περιέγραφες εσύ τον ήχο σας;
James Cox: Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση και δεν έχω κάποια ευθεία απάντηση. Βλέπουμε συχνά να μας κατατάσσουν ως μια post-punk μπάντα, αλλά αισθάνομαι ότι αυτό δεν είναι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό για εμάς όπως και για πολλές ακόμα νέες μπάντες που τις στοιβάζουν σε αυτή τη κατηγορία. Πιστεύω ότι είναι απλά εύκολο να αποδώσεις μια ταμπέλα. Σαν μπάντα επηρεαζόμαστε από πολλά πράγματα και αυτό αλλάζει μέρα με τη μέρα. Όταν γράφουμε πάντα σκεφτόμαστε πώς πρέπει να ακούγεται ένα Crows κομμάτι αλλά και αυτό αλλάζει κάθε φορά. Νομίζω ότι απλά γράφουμε υλικό που να ικανοποιεί εμάς σαν ακροατές και με γνώμονα πως θα ακούγεται αυτό ζωντανά.
PS: Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που σε έχουν επηρεάσει περισσότερο;
JC: Όλοι στο γκρουπ έχουμε διαφορετικές επιρροές, οπότε θα σου λέγαμε πολύ διαφορετικά πράγματα. Προσωπικά θα σου ανέφερα σχήματα όπως οι The Cult of Dom Keller, The Black Angels και Wire, ενώ στιχουργικά εμπνέομαι από οτιδήποτε διαβάζω αλλά και από ιστορίες που ακούω από ανθρώπους.


PS: Το εξαιρετικό πρώτο σας άλμπουμ κυκλοφόρησε από την Balley Records των IDLES. Πως έγινε η επαφή με τον Joe Talbot;
JC: Επικοινώνησα με τον Joe για να του πω ότι είμαι φαν της μπάντας του αλλά και για να τον συγχαρώ για την επιτυχία τους μετά από τόσο καιρό που κινούμασταν στους ίδιους κύκλους και ίδιες σκηνές. Μου ανέφερε ότι πάντα του άρεσε η μουσική των Crows και η συζήτηση έφτασε στο θέμα του πόσο δύσκολο ήταν για εμάς να βρούμε τη σωστή εταιρία για την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ μας και τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Προσφέρθηκε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ και πρέπει να πω ότι τόσο αυτός, όσο και η ομάδα της Balley έκαναν φανταστική δουλειά. Πλέον είναι μεγάλη χαρά για εμάς όποτε τύχει να συναντηθούμε. 
PS: Μιας και έχεις δηλώσει ότι το δεύτερο άλμπουμ σας ήταν έτοιμο από τις αρχές του 2020, πώς σου φαίνεται τώρα που το ξανακούς;
JC: Το διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις και τις περιοδείες για το άλμπουμ σίγουρα βοήθησε. Εννοώ ότι είναι καλό μερικές φορές να ζεις με το υλικό που έχεις και να σκεφτείς αν θα άλλαζες κάτι. Για παράδειγμα εμείς προσθέσαμε κάποια παραπάνω έγχορδα σημεία. Ο κύκλος δημιουργίας μιας δουλειάς είναι μικρός και πολλές φορές βεβιασμένος, οπότε είναι ωραίο να έχεις χρόνο να εκτιμήσεις το υλικό σου και να ξέρεις πότε είναι τέλειο.


PS: Μιας και το Beware Believers είναι το κορυφαίο άλμπουμ της χρονιάς για το POEt'S SOUND, ήθελα να σε ρωτήσω πόσο ευχαριστημένος είσαι γενικά από την ανταπόκριση που έχει λάβει;
JC: Αυτό είναι πολύ ευγενικό, ευχαριστούμε πολύ! Ναι η ανταπόκριση μέχρι τώρα είναι φανταστική και αδιαμφισβήτητα αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά για το συγκρότημα μέχρι τώρα. Καταφέραμε να ταξιδέψουμε σε τόσα μέρη και να μιλήσουμε με τόσα μέσα με αφορμή αυτή τη κυκλοφορία. Αυτή η καταπληκτική χρονιά είναι πραγματικά σαν όνειρο που έγινε πραγματικότητα.
PS: Μιας και ανέφερες τις συναυλίες και η επικείμενη εμφάνισή σας στην Αθήνα είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε την Ελλάδα, τι να περιμένουμε από ένα σόου των Crows;
JC: Είμαστε ειλικρινά υπερβολικά ενθουσιασμένοι. Και όταν είμαστε ενθουσιασμένοι ξέρουμε ότι θα είναι καλό σόου. Ερχόμαστε και θα μείνουμε μάλιστα και το Σαββατοκύριακο ώστε να δούμε και να χαρούμε την πόλη.
PS: Είμαι μεγάλος οπαδός του artwork σας είτε πρόκειται για τα εξώφυλλα των δίσκων σας είτε για τα t-shirts σας. Ποιος είναι ο υπεύθυνος;
JC: Υπεύθυνος είναι ο καλός φίλος και tattoo artist, ο Elliott Lane (@elliottlane). Είναι μαζί μας από την πρώτη ημέρα και στην ουσία αποτελεί το πέμπτο μέλος των Crows.


PS: Υπάρχουν κάποιες μπάντες που θεωρείς ότι θα έπρεπε να λάβουν περισσότερη προβολή και θα πρότεινες να ακούσουμε;
JC: Lumer, Rifle, Plastics, Novi Sad, Michael Georgian, Unschooling. 
PS: Έχετε περιοδεύσει με μερικά εξαιρετικά συγκροτήματα, αλλά ποιο/α είναι αυτό/α που θα ήθελες να μοιραστείς τη σκηνή;
JC: Θα ήθελα πολύ να περιοδεύσω με τους Queens Of The Stone Age, ενώ μια ιστορική μπάντα από το παρελθόν θα ήταν οι Morphine.
PS: Ποια είναι τα πέντε κομμάτια που δεν θα έπρεπε να λείπουν από κανένα dj set;
JC: Rhinestone Cowboy - Glen Campbell 
Rotterdam (or Anywhere) - The Beautiful South 
Always Flying - Osees 
Billie Toppy - Men I Trust 
Fuck Friday - Dan Sartain 
PS: Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Crows;
JC: Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαδικασία γραψίματος του τρίτου άλμπουμ και τον Ιανουάριο θα έχουμε έτοιμο το πρώτο demo. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για το πώς αυτό ακούγεται και ανυπομονούμε να το κυκλοφορήσουμε. Ανάλογα με τον χρόνο που θα χρειαστεί η κοπή του δίσκου σε βινύλιο, πιστεύουμε ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην επόμενη χρονιά.
PS: Και μια τελευταία ερώτηση ή μάλλον προσωπική παράκληση. Υπάρχει περίπτωση να παίξετε το Whisper στο live σας στην Αθήνα;
JC: Χαχαχα εννοείται!

You Might Also Like

0 Comments