Album Review: Future Islands - The Far Field (4AD)

Μαΐου 28, 2017


Δεν γίνεται να γράψει κάποιος για τους Future Islands και να μην αναφερθεί στην εξαιρετική εμφάνισή τους στην εκπομπή The Late Show With David Letterman πριν από τρία χρόνια. Πριν από αυτήν είχαν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ που είχαν περάσει στα ψιλά γράμματα. Όμως ήταν εκείνη η εκτέλεση του "Seasons (Waiting on You)" στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή που έστρεψε τόσο μεγάλη προβολή πάνω τους. Επίσης με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να προσεγγίσουν και πολύ περισσότερο κόσμο στα live τους, που αποτελούν το μεγάλο ατού των Future Islands, χάρη κυρίως στην εκπληκτική απόδοση του frontman τους, Samuel T Herring. Άλλωστε αυτό είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε και από κοντά, όταν το συγκρότημα βρέθηκε στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 2014.
Το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "The Far Field" δεν ξεφεύγει από τον γνωστό synth pop ύφος του σχήματος. Οι ηχητικές αλλαγές και εκπλήξεις είναι ελάχιστες, μιας και ο δίσκος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το "Singles", μια από τις καλύτερες δουλειές του 2014. Προφανώς οι Future Islands είχαν στο μυαλό τους να εκμεταλλευτούν τη μεγαλύτερη προσοχή που απολαμβάνουν τα τελευταία χρόνια, ώστε να παρουσιάσουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα. Ευτυχώς για αυτούς έχουν τα κομμάτια για να το υποστηρίξουν. Για παράδειγμα το "Cave" είναι, αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον ισάξιο με το πιο εμπορικό τους single - το "Seasons". Αλλά από την αρχή καταφέρνουν να κερδίσουν τον ακροατή με τις τόσο γλυκές και κολλητικές μελωδίες των "Aladdin" και "Time On Her Side". Το πρώτο single από τον δίσκο, το "Ran", είναι ένα κλασσικό Future Islands "χιτάκι" που θεωρώ ότι θα τους συντροφεύει καιρό, όπως άλλωστε και το "North Star" με το "τροπικό" ρυθμό του, ενώ στο "Ancient Water" φανερώνουν πολύ επιτυχημένα τις New Order επιρροές τους.
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του "The Far Field", όπως και των προηγούμενων κυκλοφοριών του γκρουπ, δεν είναι τόσο ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ηχητικά προβλέψιμο, όσο ότι αποτελείται από κάποια απολαυστικά κομμάτια αλλά και από κάποια γεμίσματα, που όμως είναι μάλλον λιγότερα από κάθε άλλη φορά. Αν οι Future Islands καταφέρουν στο μέλλον να παραδώσουν ένα καλύτερο σύνολο αλλά και να εισάγουν λίγη έστω από τη μαγεία των ζωντανών τους εμφανίσεων στο στούντιο, θα μιλάμε για κάτι μοναδικό.

Βαθμολογία: 7,5 / 10

You Might Also Like

0 Comments