Live Review: Madrugada @ Tae Kwon Do, Δευτέρα 08 Απριλίου 2019

Απριλίου 19, 2019


Η αγάπη του ελληνικού κοινού για τους Madrugada είναι δεδομένη. Φυσικά από το να γεμίζουν μικρότερους χώρους όπως το Gagarin στις δυο sold out εμφανίσεις στο γήπεδο του Tae Kwon Do (και της αντίστοιχης στη Θεσσαλονίκη που άλλαξε δυο φορές χώρο διεξαγωγής), υπάρχει μεγάλη απόσταση. Σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε η περσινή επανένωση του σχήματος, δέκα χρόνια μετά το ομώνυμο άλμπουμ του και της περιοδείας που το ακολούθησε. Έναν επιπρόσθετο πόλο έλξης αποτέλεσε και το ότι η φετινή περιοδεία τους γίνεται για τον εορτασμό των 20 χρόνων από τη κυκλοφορία του ντεμπούτο τους "Industrial Silence".


Λίγο πριν τις δέκα, οι Madrugada εμφανίστηκαν στη σκηνή με το "Vocal". Το σετ τους βασίστηκε όπως ήταν φυσιολογικό βασίστηκε στο πολυαγαπημένο άλμπουμ "Industrial Silence", το οποίο το παρουσίασαν ολόκληρο. Δεν μπορεί να αναφερθείς σε ζωντανή εμφάνιση των Madrugada και να μην αναφερθείς στον Sivert Høyem. Μια εκπληκτική φωνή και μια επιβλητική σκηνική παρουσία, που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Συνολικά όμως όλη η μπάντα ήταν άψογη, με έναν άψογο και γεμάτο ήχο που ικανοποίησε στο έπακρο το πλήθος του κόσμου που βρέθηκε στο Tae Kwon Do. 


Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είμαι και ο μεγαλύτερος φαν του συγκροτήματος, αλλά δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή στο συγκεκριμένο live που να υστέρησε. Το ξεκίνημα τους ήταν καταπληκτικό, με κομμάτια όπως τα "Belladonna" και "Higher", ενώ από το βασικό τους σετ θα ξεχώριζα επίσης τα "Salt" και "Norwegian Hammerworks Corp.". Εννοείται ότι σε κομμάτια όπως το "Strange Colour Blue" (αγαπημένο από πολλούς, όπως και αρκετά ακόμα, από τις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου) η ανταπόκριση ήταν μεγαλύτερη, από ένα κοινό πάντως που ήταν ένα από τα πιο ήσυχα που έχω βρεθεί ανάμεσα. To encore τους αποτελούνταν από οκτώ κομμάτια, αλλά η τριάδα "What's on Your Mind?", "Majesty" και "The Kids Are on High Street" ήταν ίσως και η κορυφαία τους στιγμή το βράδυ της Δευτέρας. Μας άφησαν λίγο μετά τις δώδεκα με το "Valley of Deception", αφού ανανέωσαν τις σχέσεις αγάπης με το ελληνικό κοινό και με μια ανείπωτη υπόσχεση ότι με το σχήμα ή με τον κύριο Høyem θα τα ξαναπούμε σύντομα.

You Might Also Like

0 Comments