Οι Baby Guru και οι Keep Shelly live στην Αθήνα στις 29 Μαρτίου

Μαρτίου 18, 2012


GAGARIN 205 PRESENTS
BABY GURU / KEEP SHELLY IN ATHENS

Πέμπτη 29 Μαρτίου
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της αγγλόφωνης ελληνικής μουσικής σε ένα μοναδικό double bill, δυο ισότιμα sets, για πρώτη φορά μοιράζονται την ίδια σκηνή.



Το “support your local scene” που το Gagarin 205 έχει κάνει σημαία του αυτόν τον Μάρτιο, συνεχίζεται με τα lives των συγκροτημάτων που έλαβαν τη χρονιά που μας πέρασε τις πιο εκθειαστικές κριτικές. Οι Baby Guru και οι Keep Shelly in Athens θα ανεβούν στη σκηνή του Gagarin 205 για ένα event που «ισοδυναμεί με crash test, όχι για τα δύο συγκροτήματα αλλά κυρίως για το αθηναϊκό κοινό» (mixtape.gr).
Οι Baby Guru είναι η μπάντα που έκανε το DIY να φαίνεται, επιτέλους, ηχητικά αξιόπιστο. Ποτέ πριν οι εν Ελλάδι ηχογραφήσεις σε γκαράζ δεν ξέφευγαν τόσο από τη μυθική ροκ εν ρολ διάσταση για να δώσουν το αυτονόητο – έναν καλό δίσκο. Αυτοσχεδιασμοί, τζαμαρίσματα, post rock και μια εκ των υστέρων περιβολή electronica κουλουριάστηκαν σε μια ψυχεδελική kraut αγκαλιά, και εγένετο το άλμπουμ που φέρει το όνομά τους. Σε μια εποχή που το πιο εύκολο για μια νέα μπάντα είναι να πεις πως «θυμίζει Suicide» οι Baby Guru όχι μόνο δεν βαλτώνουν σε τέτοιες ευκολίες, αλλά φαίνεται ότι, πάντα μέσω των πειραματισμών στο παλιό γκαράζ, έχουν ήδη καταλήξει πού θέλουν να τους πάει το μέλλον – ή καλύτερα πού να το πάνε εκείνοι. Εσείς οι του κιθαριστικού που ίσως τους αντιμετωπίζετε με σκεπτικισμό, ελάτε στο live – είναι εγγυημένο, οι κιθάρες δεν θα σας λείψουν καθόλου.
Οι Keep Shelly In Athens στρίμωξαν την παραπεταμένη Κυψέλη στο λεξιλόγιο του international hype και αγαπήθηκαν, όπως ένας έρωτας εξ΄ αποστάσεως που τον θρέφουν τα χιλιόμετρα, από τα blogs «εκείνων που ξέρουν». Το ντουέτο που έβαλε στα podcasts το μετά-τους-Air aethereal και στις απόπειρες των μουσικοκριτικών να περιγράψουν τον ήχο τους την Kate Bush και τη Natasha Atlas, θα κάνει το τελευταίο του live σε πάτριο έδαφος, λίγο πριν αναχωρήσει για τη μεγάλη περιοδεία της Αμερικής και το περίφημο Coachella. To κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να τους ξεπροβοδίσει στη σκηνή του Gagarin και να τους ευχηθεί τα καλύτερα για τη νέα περιπέτεια.

You Might Also Like

0 Comments