Οι Transistor περιοδεύουν στην Ελλάδα

Μαρτίου 18, 2012


Touring in the shade of the family tree
Οι Transistor, το συγκρότημα που κινείται στο χώρο της εναλλακτικής ροκ σκηνής, κυκλοφόρησε στις αρχές Φεβρουαρίου το δεύτερο άλμπουμ τους “Resting in the Shade of the Family Tree”.

Την Παρασκευή 27 Απριλίου θα το παρουσιάσουν ζωντανά σε μία συναυλία στο Gagarin 205, όπου θα παίξουν μαζί με τα καινούργια τους τραγούδια και όλες τις παλιότερες επιτυχίες τους.




Οι Transistor, είναι γέννημα θρέμμα της νέας μουσικής κουλτούρας της χώρας μας, αυτής της κουλτούρας που κινείται ανεξάρτητα από τις γνωστές νόρμες και φόρμουλες της πολιτιστικής βιομηχανίας. Στηρίζεται στην ποιότητα του υλικού και διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Μας πρωτοσυστήθηκαν με το τραγούδι “Living” που είχε συμπεριληφθεί σε last chance remix στη συλλογή “Blessed and Cursed” του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου και κατέκτησαν τα ραδιόφωνα αλλά και τις καρδιές μας. Oι επόμενες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν…

Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ “Things You Miss When You Blink” που περιείχε 12 κομμάτια με “αγαπημένα του κοινού” το “Epsilon”, το “Lover (Name it what you will)”, όπου συνεργάζονται με τον Craig Walker, πρώην φωνή των Archive και φυσικά το "Living", στην αυθεντική του εκτέλεση. Το 2009 οι Transistor έγραψαν το "Divine" που έγινε μεγάλη επιτυχία και αφορμή για να τους γνωρίσει ένα ευρύτερο κοινό.

Το “Resting In The Shade Of The Family Tree”, η πρώτη ανεξάρτητη κυκλοφορία του συγκροτήματος, περιέχει 11 τραγούδια, σε παραγωγή δική τους.

“…ο δίσκος – κι αυτό αποτελεί παράσημο για τη μπάντα και τα μέλη της – είναι μια εντελώς χειροποίητη δουλειά: δική τους παραγωγή, δική τους εταιρεία, δικό τους και το distribution κι όλα αυτά με πολύ κόπο, μεράκι και αγάπη…”, γράφει o Γιώργος Χριστόπουλος στο stereoworld.gr

Από την εναρκτήρια μπαλάντα, μέχρι τις κιθαριστικές post-rock εξάρσεις και τις metal-ικές υποψίες, οι Transistor παραδίδουν έναν δίσκο γεμάτο υπόκωφες συναισθηματικές εκρήξεις, που περιμένουν από τον ακροατή να τις ανακαλύψει. “… οι Transistor κρατάνε μια περίτεχνη ισορροπία ανάμεσα σε μουσικά στυλ που διαφέρουν μεταξύ τους…” σχολίασε ο Γιώργος Κουλουβάρης στο click@life.

Ενώ ο Μάκης Μηλάτος στη δισκοκριτική του στην Athens Voice έγραψε “Δεν είναι τυχαίο που η πιο ολοκληρωμένη ως τώρα παρουσία τους είναι μια δικιά τους ανεξάρτητη παραγωγή. Έχοντας τον έλεγχο, φανερώνουν ωριμότητα, ικανότητα στη μελωδία, καλή χημεία μεταξύ τους…”.

Οι Transistor, που έχουν παίξει μαζί με δημοφιλείς καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας όπως, οι Black Eyed Peas, Faithless, James, Stereo MC’s, Unkle κ.α., ανυπομονούν να βρεθούν και πάλι πάνω στη σκηνή! Έτσι, για την προώθηση του νέου άλμπουμ, έχουν προγραμματίσει μία σειρά συναυλιών και θα βρεθούν σε γνωστά και αγαπημένα live stages στην Ελλάδα.

Η αρχή θα γίνει στις 19 Απριλίου στη Λάρισα για να συνεχίσουν τον Απρίλιο και τον Μάιο σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Γιάννενα, Τρίκαλα, ενώ στην Αθήνα θα κάνουν μία στάση για την επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ την Παρασκευή 27 Απριλίου, στο Gagarin 205!

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας:
Πέμπτη 19 Απριλίου | Stage Club, Λάρισα
Παρασκευή 27 Απριλίου | Gagarin 205, Αθήνα
Σάββατο 28 Απριλίου | Μύλος Club, Θεσσαλονίκη
Κυριακή 29 Απριλίου | Jazz Rock, Καβάλα
Παρασκευή 11 Μαΐου | Boxx Live Stage, Γιάννενα
Σάββατο 12 Μαΐου | Κεντρική Πλατεία, Τρίκαλα

Περισσότερες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Transistor - Line Up
Μαρία Κουρμούλη | φωνητικά
Νίκη Καραγεώργου | keyboards, backing vocals
Στέλιος Σαβρανάκης | κιθάρα
Δημήτρης Καλαντζής | ντραμς
Duru | μπάσο

More info:
http://www.transistor.gr
http://www.myspace.com/transistorgreece
http://www.facebook.com/transistorgreece

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Το εισιτήριο κοστίζει 10 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Αθήνα
Ticket House
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
Musicland
Μητροπόλεως 102
τηλ.: 2310 264 880

Λάρισα
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
Παπαναστασίου 57,
τηλ.: 2410 549 326

Ιωάννινα
ROCK SHOP
Οπλαρχηγού Πουτέτση 1, τηλ.: 26510 38276

ΝΑΥΤΑΚΙΑ
Γαριβάλδη 1, τηλ.: 26510 28028

τα σημεία προπώλησης για την Καβάλα και τα Τρίκαλα θα ανακοινωθούν σύντομα

Online sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες /ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

VENUES INFO

STAGE CLUB
Ήρας & Φιλίππου 8, Λάρισα

GAGARIN 205
Λιοσίων 205
τηλ.: 215 5400888

ΜΥΛΟΣ CLUB
Αν. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 551 836

JAZZ ROCK
Φιλελλήνων 9, πεζόδρομος, Καβάλα

BOXX Live Stage
Λεωφ. Γ. Παπανδρέου, Ιωάννινα
Τηλ.: 693 2610 241

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Ερμού & Στουρνάρα 1, Τρίκαλα
τηλ.: 697 7580 754

You Might Also Like

0 Comments