Οι Misuse και οι This Will Destroy You μαζί live

Μαρτίου 05, 2012



Πιστεύω οι φίλοι του post-rock ιδιώματος πρέπει να είναι αρκετά ευχαριστημένοι φέτος αναλογιζόμενοι πόσα αξιόλογα συγκροτήματα της σκηνής επισκέφτηκαν φέτος την χώρα μας . Αυτό συνεχίζεται με τους This Will Destroy You, που κυκλοφόρησαν νέο δίσκο το 2011, και οι οποίοι θα εμφανιστούν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 7 και 8 Απριλίου αντίστοιχα. Μαζί τους θα έχουν τους δικούς μας Misuse.






This Will Destroy You
Οι This Will Destroy you (TWDY) σχηματίστηκαν στα μέσα της περασμένης δεκαετίας στο San Marcos της πολιτείας του Texas και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναδείχθηκαν ως ένα από τα σημαντικότερα post-rock σχήματα όπως αυτό διαμορφώθηκε από τους Explosions in The Sky, Godspeed You Black Emperor!, Mono, Do Make Say Thing και Mogwai. Παρόλο που έχουν προσπαθήσει να ¨αποτινάξουν” τον όρο post-rock από την περιγραφή του ήχου τους, μόλις πέρσι το κατάφεραν με την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ‘Tunnel Blanket’ και την εισαγωγή στη μουσική τους έντονων ηλεκτρονικών στοιχείων. Η μεγαλειότητα των ενορχηστρώσεων των ιnstrumental συνθέσεών τους σε συνδυασμό με την απλότητα των μελωδιών τους, τους κατέστησαν περιζήτητους ανάμεσα σε κριτικούς, κοινό και μουσικούς παραγωγούς όπως αποδεικνύει μεταξύ άλλων και η πρόσφατη συμμετοχή τους στο soundtrack της ταινίας “Moneyball”. Πλέον, έχουν αναδειχτεί σε μία καταιγιστική ζωντανή δύναμη με headline shows ανά την Ευρώπη και την Αμερική καθώς και εμφανίσεις σε πολλά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.


Οι This Will Destroy You αποτελούνται από τους:
Chris King – Bass
Donovan Jones – Keyboards
Alex Bhore – Drums
Jeremy Galindo – Guitar

Επίσημη Δισκογραφία
Young Mountain (EP) – 2006
This Will Destroy You – 2008
Field Studies (EP) – 2009
Moving on the Edges of Things (EP) – 2010
Tunnel Blanket – 2011

Website | http://twdy.tumblr.com
Myspace | www.myspace.com/thiswilldestroyyou
Facebook | www.facebook.com/thiswilldestroyyou

Misuse
Η πρόσφατη εμφάνισή τους με τους Gravitysays_i απέδειξε σε ένα ευρύ κοινό γιατί θεωρούνται δικαίως ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, post rock σχήμα της χώρας. Σχηματισμένοι το 2001 και με μία εξαιρετική παρθενική κυκλοφορία το 2008 καθώς και πολλά και σημαντικά live ανά την Ελλάδα (Mogwai, Silver Mt. Zion, Crippled Black Phoenix), οι Misuse κατάφεραν μέσα στο 2011 και με την κυκλοφορία του αριστουργηματικού “April” στην Spinalonga Records να εκδηλώσουν το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων τους. Ο συνδυασμός των παραδοσιακών ορχηστρικών συνθέσεων με την εισαγωγή πλήθους ηλεκτρονικών στοιχείων και την κινημταγραφική διάθεση των συνθέσεών τους έχει δημιουργήσει ένα περίπλοκο αλλά και, ταυτόχρονα, τόσο ιδιαίτερο χαρακτήρα στη μουσική των Misuse. Οι οργανικές συνθέσεις του “April” αποτυπώνουν επακριβώς τη δυναμική των ζωντανών εμφανίσεών τους που κάθε φορά ειναι και πιο συναρπαστικές όσο και απρόβλεπτες.

Οι Misuse αποτελούνται από τους:
Σταύρος Μαραγκός – Bass
Κώστας Στεργίου – Keyboards, Programming
Νίκος Δημητρακάκος – Drums, Programming
Δημήτρης Πατσαρός – Guitar, Programming
Λευτέρης Βολάνης – Guitar

Επίσημη Δισκογραφία
Misuse – 2008
April – 2011

Website | www.misuseband.com
Myspace | www.myspace.com/misuseband
Facebook | www.facebook.com/misusetheband

You Might Also Like

0 Comments