Το POEt'S SOUND προτείνει: Fuzz Club Records

Μαρτίου 17, 2016


Είναι αρκετά σπάνιο στις ημέρες μας να συναντάει κανείς δισκογραφικές εταιρείες με σαφή ιδεολογία και μουσικό προσανατολισμό. Μία από τις πιο συναρπαστικές περιπτώσεις που έχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια αποτελεί η λονδρέζικη Fuzz Club Records που ξεκίνησε το 2012 από τον Casper Dee. Το πειραματικό ύφος της εταιρείας είναι εμφανές, ενώ εξειδικεύεται στον shoegaze, garage, noise, folk, kraut, post-punk ακόμα και space rock ήχο πάντα όμως με μια ψυχεδελική χροιά. Το σημαντικότερο όμως είναι το πολύ προσεγμένο roster, με κάθε συγκρότημα να αποτελεί εγγύηση για ένα ενδιαφέρον άκουσμα. Επίσης από την εταιρεία κυκλοφορούν, μαζί με την αμερικάνικη The Reverberation Appreciation Society/ Austin Psych Fest, οι πολύ γνωστές psych συλλογές "The Reverb Conspiracy", με το τρίτο μέρος της να γίνεται διαθέσιμο πριν από ένα χρόνο περίπου.


Ο κατάλογος της Fuzz Club Records είναι αρκετά εντυπωσιακός, μιας και περιλαμβάνει ονόματα όπως αυτά των Dead Skeletons, New Candys, The Woken Trees - με το απολαυστικό "Nnon" του 2013Lola Colt, Radar Men From The Moon, The Lucid Dream, The Wands, Singapore Sling (που το 2014 κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό "The Tower of Foronicity") και φυσικά τους The Underground Youth. Οι τελευταίοι αποτελούν και προσωπική αδυναμία, ενώ το ντεμπούτο τους "Delirium" αποτέλεσε και την πρώτη κυκλοφορία της Fuzz Club. Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ κυκλοφόρησε πέρσι το "Haunted" (αφού είχε προηγηθεί το EP "Beautiful & Damned" το 2014), μια από τις κορυφαίες δουλειές της χρονιάς - όπως άλλωστε και η αντίστοιχη των New Candys. To 2015 ακούσαμε τους νέους δίσκους των Sonic Jesus, που παρουσίασαν το θορυβώσες αλλά και τολμηρό διπλό άλμπουμ "Neither Virtue Nor Anger", των Singapore Sling με το "Psych Fuck", όπως επίσης και αυτούς των The Orange RevivalTAU, Throw Down Bones, 10000 Russos και πολλών ακόμα.


Ένα από τα δυνατά χαρτιά της εταιρείας είναι η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σειρά από split singles που έχει παρουσιάσει. Στο όγδοο μέρος αυτών των κυκλοφοριών συμμετέχουν οι White Hills και οι Radar Men From The Moon, με τις προηγούμενες να περιλαμβάνουν συγκροτήματα όπως οι A Place To Bury Strangers, The Telescopes, The Black Angels, The Myrrors και The Vacant Lots. Αξίζει επίσης να αναφέρω ότι στις συλλογές "The Reverb Conspiracy" έχουν συμπεριληφθεί και τα ελληνικά σχήματα των A Victim Of Society και των Acid Baby Jesus.


Το 2016 έχει ξεκινήσει το ίδιο δυνατά για την Fuzz Club Records με νέες δουλειές από τους Dead SkeletonsThe Third Sound και Radar Men From The Moon ενώ αναμένονται οι δίσκοι των One Unique Signal,Tales of Murder and Dust και πολλών ακόμα. Με όπλο ένα εξαιρετικό κριτήριο για μπάντες που θα προκαλέσουν τον ακροατή και με την ποικιλία σύμμαχό της Fuzz Club, φαίνεται ότι θα συνεχίσει να αποτελεί ένα εξαιρετικό φίλτρο για καλή μουσική.



You Might Also Like

0 Comments