Top10: Τα άλμπουμ των Pearl Jam από το καλύτερο στο... λιγότερο καλό!

Ιουνίου 03, 2018


Όπως έκανα εμφανές και από την ανάρτησή μου για τα 10 κορυφαία κομμάτια των Pearl Jam, το σχήμα από το Σιάτλ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κολλήματά μου. Φυσικά μπορεί η λίστα με τα κομμάτια να ήταν απίστευτα δύσκολη με τέτοιο υλικό (βοήθησαν κάποιοι "περιορισμοί" που έβαλα), αλλά στα άλμπουμ τους τα πράγματα είναι αρκετά πιο ξεκάθαρα και εύκολα. Αυτό δεν σημαίνει ότι με έχουν απογοητεύσει ποτέ δισκογραφικά, αφού ακόμα και τα δυο τελευταία άλμπουμ της λίστας αυτής, τα "Lightning Bolt" και "Backspacer" ήταν μέσα στα πέντε κορυφαία άλμπουμ του 2013 και του 2009 αντίστοιχα. Η αναμονή για νέα δουλειά από τους Pearl Jam πλησιάζει στο τέλος της, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το εντέκατο άλμπουμ του γκρουπ θα έρθει μέσα στο 2019. Μέχρι τότε, μπορείτε να ακούτε το νέο τους κομμάτι με τίτλο "Can't Deny Me".

10. Backspacer (2009): Σίγουρα εκπλήρωσε την τότε ανάγκη για νέο υλικό, αλλά αποτελεί τον δίσκο που έχω ακούσει λιγότερο.

09. Lightning Bolt (2013): Μπορεί το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους να ήταν καλύτερο από το "Backspacer", αλλά δεν έφτασε τα επίπεδα των προηγούμενων δίσκων. 

08. Binaural (2000): Μια λίγο άνιση δουλειά, με μερικές όμως από τις κορυφαίες στιγμές αυτής της δεκαετίας για τους Pearl Jam.

07. Riot Act (2002): Κομμάτια όπως τα  "I Am Mine" και "Save You" έκαναν πολύ καιρό να ξεκολλήσουν από τη καθημερινή μου playlist.

06. Yield (1998): Ο τελευταίος δίσκος των Pearl Jam για τη δεκαετία του 90, μπορεί τότε να θεωρήθηκε ως μια επιτυχημένη επιστροφή μετά το "No Code", αλλά παραμένει μια αρκετά υποτιμημένη δουλειά.

05. Pearl Jam (2006): Ο καλύτερος δίσκος μετά από το "No Code" έρχεται δέκα χρόνια μετά από αυτό, ξυπνώντας μνήμες από τις κορυφαίες στιγμές του γκρουπ από τις αρχές της καριέρας του

04. No Code (1996): Η διαφορετική προσέγγιση που ακολούθησαν στο τέταρτο άλμπουμ τους μπορεί αρχικά να προκάλεσε αντιδράσεις στους φίλους της μπάντας, αλλά με τον χρόνο αναγνωρίστηκε η αξία του. 

03. Vitalogy (1994): Μπορεί όλοι να στέκονται στους δυο πρώτους δίσκους των Pearl Jam, αλλά η τρίτη δουλειά τους ήταν εξίσου καταπληκτική.

02. Ten (1991): Ένα από τα καλύτερα ντεμπούτο άλμπουμ όλων των εποχών. Είναι απλά τέλειο, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

01. Vs (1993): Δύσκολη επιλογή μεταξύ των δυο πρώτων δίσκων τους, αλλά η επιλογή έγινε για καθαρά συναισθηματικούς λόγους. Η πρώτη - μουσική - αγάπη δεν ξεχνιέται...

You Might Also Like

0 Comments