Νέο σχήμα από τους Nick Holmes και Gregor Mackintosh των Paradise Lost

Οκτωβρίου 23, 2022


Το μακρινό 1999 οι Paradise Lost κυκλοφόρησαν τον έβδομο δίσκο της καριέρας τους με τίτλο "Host". Το προηγούμενο άλμπουμ, "One Second", τους βρήκε να απομακρύνονται αρκετά από τις ατμοσφαιρικές metal μέρες τους για χάρη ενός πιο gothic ήχου. Το "Host" όχι μόνο δίχασε αλλά δεν το περίμενε κανείς μιας και η στροφή σε έναν electro-pop ήχο δεν την αγκάλιασε το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών και θεωρείται μέχρι και σήμερα από πολλούς το χειρότερο άλμπουμ τους.
Ακολουθεί μη δημοφιλής άποψη: Το "Host" είναι ένας καταπληκτικός δίσκος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με εξαιρετικούς στίχους από τον Holmes και είναι βαθιά υποτιμημένο μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικό...
Αν μετά το "Obsidian" αλλά και γενικότερα τα πιο βαριά τελευταία άλμπουμ κυκλοφορούσαν ένα αντίστοιχο δίσκο με το 99 μπορεί η ανταπόκριση να ήταν ακόμα χειρότερη. Μάλλον τα προηγούμενα σκέφτηκαν οι Nick Holmes και Gregor Mackintosh και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο σχήμα με τίτλο Host (πρέπει να εκτιμηθεί πάντως το χιούμορ τους). Το ντεμπούτο των Host ονομάζεται "IX" και θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου από την Nuclear Blast Records. Δεν αποτελεί ακριβώς συνέχεια του "Host", αν και όχι πολύ μακριά, μιας και όπως ακούμε από το φανταστικό πρώτο single "Tomorrow's Sky" βασίζεται σε έναν αρκετά πιο σύγχρονο synth ήχο.

IX tracklist:
01. Wretched Soul
02. Tomorrow's Sky
03. Divine Emotion
04. Hiding From Tomorrow
05. A Troubled Mind
06. My Only Escape
07. Years of Suspicion
08. Inquisition
09. Instinct
Επιπρόσθετα κομμάτια της ψηφιακής κυκλοφορίας:
10. I Ran (Flock Of Seagulls διασκευή)
11. Hiding From Tomorrow (Lustmord remix)
12. Tomorrow's Sky (GosT remix)

You Might Also Like

0 Comments