Το POEt'S SOUND προτείνει: Bad Afro Records

Σεπτεμβρίου 13, 2020


Η Bad Afro Records είναι μια ανεξάρτητη δισκογραφική από την Κοπεγχάγη της Δανία, που ιδρύθηκε το 1996 από τον Lars Krogh και ειδικεύεται σε psych, noise, punk και garage rock ήχους. Αρχικά η εταιρία αποτέλεσε την επέκταση του περιοδικού "Moshable Magazine" και με το σύνθημα "pushing Scandinavian rock to the man!" σκοπό είχε να προωθήσει σκανδιναβικές punk και garage μπάντες. Από το 2000 και μετά η ιδέα αυτή μεγάλωσε με αποτέλεσμα την κυκλοφορία 7" singles να διαδεχτούν κυκλοφορίες EPs και αργότερα άλμπουμ. 


Στο παρελθόν έχει παρουσιάσει δουλειές από μπάντες όπως οι The Hellacopters, Turbonegro, The Nomads, The Flaming Sideburns, The Burnouts, Backyard Babies, Gluecifer, Larry & the Lefthanded, The Chronics, Festermen, The Royal Beat Conspiracy και πολλών ακόμα.


Η αρχική αναγνώριση και πρώτη σημαντική επιτυχία για τη Bad Afro Records ήρθε το 2003 με το ντεμπούτο των Baby Woodrose, "Money For Soul", το οποίο ήταν υποψήφιο και για τα δανέζικα Grammy. Από τότε η εταιρία αποτέλεσε τη μόνιμη δισκογραφική στέγη του psych rock συγκροτήματος, το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα το πιο αναγνωρισμένο όνομα στο δυναμικό της. Η συνέχεια θα τους φέρει σε αρκετά πιο ψυχεδελικά μονοπάτια. 


Το γκρουπ όμως, που αποτελεί τεράστια μουσική μου αδυναμία από την Bad Afro, είναι αυτό των ελπιδοφόρων The Love Coffin. Το ντεμπούτο τους με τίτλο "Cloudlands" αποτέλεσε για μένα το κορυφαίο άλμπουμ του 2018, ενώ φέτος ήρθε και η επίσης εξαιρετική συνέχεια με το "Second Skin". 


Στις τάξεις της θα βρει κανείς τις τωρινές δουλειές των Uffe Lorenzen, Spids Nøgenhat, Telstar Sound Drone, Narcosatanicos, The Dandelion, The Janitors, The Dolly Rocker Movement και Dragontears. Με πάνω από είκοσι χρόνια ζωής είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε και να υποστηρίζουμε, δισκογραφικές εταιρίες όπως η Bad Afro Records που εξελίσσεται και συνεχίζει να προσφέρει νέες και τόσο ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις.



You Might Also Like

0 Comments