Live Review: O. Children @ Κύτταρο, Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2012

Νοεμβρίου 15, 2012


Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου δεν θα μου μείνει μόνο για την εμφάνιση των O. Children στο Κύτταρο, αλλά ως μια γενικότερα πολύ ενδιαφέρουσα συναυλιακή βραδιά. Την αρχή έκαναν οι Αθηναίοι Vancouver, με ήχο που κυμαίνονταν από το post-punk και το new wave των 80s μέχρι πιο φασαριόζικα μονοπάτια, και το διάστημα που βρέθηκαν στην σκηνή άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις προωθώντας το πρώτο τους ΕΡ, με τίτλο "July’s Tape", το οποίο κυκλοφορεί σε μορφή κασέτας(!). Ακολούθησε το post-punk συγκρότημα των We Came From Waters από την Φλώρινα, στους οποίους είχα αναφερθεί πριν λίγο καιρό. Αυτό που με κέρδισε είναι η αίσθηση που σου δίνουν, τόσο στο πολύ αξιόλογο ντεμπούτο τους, όσο και στην εμφάνισή τους, ότι πραγματικά διασκεδάζουν αυτό που κάνουν, κερδίζοντας την προσοχή όσων βρίσκονταν στο χώρο. Θα ξεχώριζα τις live εκτελέσεις των "A Silence Like Poetry", του ομότιτλου κομματιού αλλά και του νέου ακυκλοφόρητου κομματιού της μπάντας. Δείτε ένα απόσπασμα από το τελευταίο:



Οι O. Children εμφανίστηκαν στην σκηνή λίγο μετά τις 11 και για λίγο παραπάνω από μια ώρα μας χάρισαν μια εξαιρετική εμφάνιση. Επέλεξαν να μην επικεντρωθούν στο νέο δίσκο (μπορείτε να διαβάσετε το review για το "Apnea" εδώ), αλλά μοίρασαν το setlist τους ανάμεσα στα δυο άλμπουμ τους, μην αφήνοντας κανέναν παραπονεμένο αφού έπαιξαν ακόμα και το hidden track "Lily’s Man" από το ντεμπούτο τους. Ζωντανά ήταν πολύ καλύτεροι από ότι περίμενα, με την φωνή του Tobi O’Kandi να δεσπόζει, δημιουργώντας μια πολύ έντονη εμπειρία με τα κομμάτια τους να αποκτούν άλλη δυναμική live, κάνοντας με να αναθεωρήσω ακόμα και για τραγούδια όπως το "Yours To You" από το "Apnea", του οποίου την στούντιο εκτέλεση θεωρούσα αδιάφορη.



Αν έπρεπε να ξεχωρίσω τις καλύτερες στιγμές από ένα πολύ δυνατό live, θα έλεγα ότι αυτές ήταν στο "Heels" αλλά και στο κλείσιμο με το "Radio Waves", ενώ αναμενόμενη και απόλυτα φυσιολογική ήταν η ενθουσιώδης ανταπόκριση του κοινού στα "Dead Disco Dancer" και φυσικά στο "Ruins". Κρίμα πάντως που δεν βρέθηκε περισσότερος κόσμος στο Κύτταρο, το οποίο δεν γέμισε, για να απολαύσει μια νέα μπάντα στην καλύτερη στιγμή της, μέχρι την επόμενη. Σε μια ολοκληρωμένη συναυλιακή πρόταση οι O. Children απέδειξαν γιατί θεωρούνται μια από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες της Βρετανίας, και είμαι σίγουρος ότι θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον.

Setlist:

Malo
Ezekiel's Son
PT Cruiser
Swim
Dead Disco Dancer
Heels
The Realest
Yours For You
I Know (You Love Me)
Fault Line
Chimera
Lily's Man
Holy Wood
Ruins

Encore:

Radio Waves


O. Children - Heels live @ Κύτταρο, Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2012:



O. Children - Ruins live @ Κύτταρο, Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2012:

You Might Also Like

0 Comments