Top 10: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2006

Νοεμβρίου 29, 2016


Μετά από την μουσική αναδρομή για τα κορυφαία άλμπουμ τριάντα και είκοσι χρόνων πριν, τα φετινά "πισωγυρίσματα" ολοκληρώνονται με τους δίσκους που έπαιζαν περισσότερο στα ακουστικά μου το 2006. Ότι γίνεται τα τελευταία χρόνια με την ψυχεδέλεια, γινόταν εκείνη την εποχή με την αναβίωση του post-punk ήχου, που ξεκίνησε από τους Interpol, από την μια και του garage rock των The Strokes και των The White Stripes από την άλλη. 
Επίσης στην Αγγλία μια δεκαετία περίπου από τον θάνατο της brit-pop σκηνής θα ξεκινήσει ένα νέο μεγάλο κύμα indie rock συγκροτημάτων με αφορμή φυσικά την επιτυχία που γνώρισε το ντεμπούτο των Arctic Monkeys. Την χρονιά εκείνη μάλλον ήταν η κορυφή του emo φαινομένου, με τις εταιρείες των eyeliner να κάνουν πάρτι και τα κοριτσάκια να τρέχουν πίσω από τους My Chemical Romance.
Συνολικά όμως υπήρξε μια γεμάτη χρονιά από πολλές αξιόλογες κυκλοφορίες, με αποτέλεσμα να αφήσω από την παρακάτω λίστα εκτός εξαιρετικά άλμπουμ όπως αυτά των Morrissey, Yeah Yeah Yeahs, Jarvis Cocker, Gossip, Red Hot Chili Peppers, Gallows, Mogwai, Secret Machines, The Raconteurs, Amy Winehouse, TV On The Radio, Belle & Sebastian και πολλών ακόμα.

10. Kasabian - Empire (Columbia)
06. AFI - Decemberunderground (Interscope Records)
05. Placebo - Meds (Virgin)
04. Tool - 10,000 Days (Volcano)
03. John Maus - Songs (Upset the Rhythm)
02. Pearl Jam - Pearl Jam (J Records)


Διαβάστε επίσης:

You Might Also Like

0 Comments