Τα καλύτερα άλμπουμ του 2020 Νο.31 - 40

Ιανουαρίου 24, 2021


'Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολύ θα ήθελα να ξεκινήσω τις λίστες με τα καλύτερα της περσινής χρονιάς με τις κορυφαίες συναυλίες. Φυσικά αυτό δεν είναι δυνατόν μιας και προλάβαμε να δούμε ελάχιστες λόγω της πανδημίας, ενώ και το 2021 δεν προβλέπεται και πολύ καλύτερο. Η καθιερωμένη όμως σαραντάδα είναι εδώ. Για τις θέσεις 21 με 40 αποφάσισα να χωρίσω τα άλμπουμ λίγο διαφορετικά φέτος. Και τα είκοσι είναι δουλειές που ξεχώρισα και άκουσα αρκετά μέσα στη χρονιά, αλλά η παρακάτω δεκάδα περιλαμβάνει δίσκους από τον ευρύτερο dark χώρο, ενώ η επόμενη θα περιλαμβάνει άλμπουμ από τον πιο εμπορικό pop/ rock χώρο. Come to the dark side...


No.40 Benevolent Like Quietus - Kill The Bliss (693107 Records DK): Μια gothic metal κυκλοφορία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα της χρονιάς, μια και στην αρχή της. Οι φίλοι των Type O Negative, Moonspell, The 69 Eyes θα ενθουσιαστούν με το νέο άλμπουμ των Benevolent Like Quietus, το οποίο περιέχει και μια εξαιρετική διασκευή στο "Mad World".
Ακούστε: "Where Dead Hearts Reside"


No.39 Then Comes Silence - Machine (Oblivion/SPV): Ο νέος δίσκος των Then Comes Silence μπορεί να μην είναι ο δίσκος ορόσημο για την καριέρα τους, αλλά αποτελεί άλλη μια αξιόλογη δουλειά από τους Σουηδούς που θα τους βοηθήσει να καθιερωθούν ακόμα περισσότερο στον σκοτεινό χώρο.
Ακούστε: "We Lose The Night"


No.38 Me And That Man - New Man, New Songs, Same Shit, Vol.1 (Napalm Records): Ο νέος δίσκος των Me And That Man έχει περισσότερη ποικιλία, αλλά παράλληλα βουτάει περισσότερο στον dark americana ήχο. Μπορεί οι Behemoth και οι Me And That Man να απέχουν πάρα πολύ ηχητικά, αλλά και τα δυο σχήματα μοιράζονται το ίδιο σκοτάδι. Μπορείτε να διαβάσετε τη δισκοκριτική του "New Man, New Songs, Same Shit, Vol.1" εδώ.
Ακούστε: "Run With The Devil"


No.37 Death Bells - New Signs of Life (Dais Records): Το "Standing At The Edge Of The World" βρέθηκε λίγο πριν τη δεκάδα με τα καλύτερα άλμπουμ του 2017. Ο δεύτερος δίσκος των Death Bells μπορεί να υστερεί ως σύνολο, αλλά έχει όλα τα σημάδια εκείνα που δείχνουν ότι το σχήμα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για κάτι πολύ καλύτερο.
Ακούστε: "Heavenly Bodies"


No.36 Kiss Of The Whip - We're Not Here (Cold Transmission): Οι Kiss Of The Whip είναι το ηλεκτρονικό σχήμα του Καναδού Tristan Victor και το "Were Not Here" είναι ο καλύτερος δίσκος του. Κινούμενο από synth pop μέχρι industrial μονοπάτια, πάντα όμως με μια χορευτική διάθεση, το άλμπουμ αποτελεί παράλληλα και μια από τις κορυφαίες σκοτεινές ηλεκτρονικές δουλειές της χρονιάς.
Ακούστε: "We're Not Here"


No.35 Spectres - Nostalgia (Artoffact): Mπορεί να μην είναι κάτι νέο ηχητικά, αλλά σε κερδίζει με την κάθε του ακρόαση. Όπως δηλώνει και ο τίτλος του, είναι ένας άκρως νοσταλγικός δίσκος που τιμά στο έπακρο τις 80s αναφορές του και παράλληλα αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες new wave/ post-punk κυκλοφορίες της χρονιάς που πέρασε. Διαβάστε τη δισκοκριτική του "Nostalgia" εδώ.
Ακούστε: "When Possessed Pray"


No.34 Thy Catafalque - Naiv (Season Of Mist): Το ένατο άλμπουμ του σχήματος του Tamás Kátai είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Ενσωματώνοντας black metal, dark, pop, electro, folk και progressive στοιχεία, ή αλλιώς avant garde metal όπως χαρακτηρίζεται, το "Naiv" είναι γεμάτο εκπλήξεις και αποτελεί απολαυστικό άκουσμα.
Ακούστε: "Embersólyom"


No.33 Social Station - Social Station (Young And Cold Records): Τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, οι Αμερικανοί Social Station επιστρέφουν με ένα ακόμα δίσκο με τις ίδιες αναφορές, The Cure, Joy Division, αλλά με τόσο μα τόσο πιασάρικες μελωδίες που σου "κολλάνε" από το πρώτο άκουσμα.
Ακούστε: "Don't Look Down"


No.32 Clone Culture - Innocence (Cold Transmission): Το τρίο από το Μιλάνο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του το 2018 και πέρσι επέστρεψε με ακόμα ένα άλμπουμ με βαθιές ρίζες στον 80s post-punk/ new wave ήχο, αλλά ένα πολύ ανώτερο αποτέλεσμα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Ακούστε: "Feed Me Tonight"


No.31 Sonsombre - One Thousand Graves (Cleopatra Records): Δεν περίμενα ότι θα το πω αυτό, αλλά το 2020 ήταν μια εξαιρετική χρόνια για τη goth σκηνή και τέτοιες δουλειές απλά επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Οι Αμερικανοί gothic-rockers έφτασαν στη τρίτη δισκογραφική δουλειά τους με το "One Thousand Graves", η οποία είναι και η κορυφαία τους μέχρι σήμερα.
Ακούστε: "Fire"

You Might Also Like

0 Comments