Album Review: The Soft Moon - Deeper (Captured Tracks)

Μαΐου 22, 2015


Οι The Soft Moon έχουν καταφέρει με τις επανειλημμένες εξαιρετικές κυκλοφορίες τους, δικαιωματικά να θεωρούνται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες darkwave μπάντες της εποχής μας. Ήταν 2010 όταν κάποιος υπάλληλος από το Rough Trade μου πρότεινε το σκοτεινό next big thing που μόλις είχε κυκλοφορήσει το πρώτο του επτάιντσο ("Breath The Fire"), το οποίο είχαν καταφέρει να ξεπουλήσουν μετά από δυο μέρες που το έπαιζαν στο κατάστημα, και πραγματικά αποτέλεσε έρωτα με την πρώτη αυτιά. Το ντεμπούτο τους που ακολούθησε επιβεβαίωσε τις αρχικές θετικές εντυπώσεις. Το 2012 και με το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο "Zeros"  - μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το album review του δίσκου εδώ - ο Luis Vasquez τελειοποιεί αυτό που ξεκίνησε με το "The Soft Moon", και μπαίνει σε αρκετές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς εκείνης (για το blog αυτό καταλαμβάνει την κορυφαία θέση). Για την περιοδεία που ακολούθησε ο Vasquez θα φέρει το σχήμα για δυο εμφανίσεις και από τη χώρα μας, μια το 2013 και μια δεύτερη στα πλαίσια του Plisskën Festival πέρσι.
Το επόμενο single με τίτλο "Feel", το οποίο ο Vasquez κυκλοφόρησε ανεξάρτητα, φανέρωσε ότι παραμένει σε συνθετική φόρμα δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για τον τρίτο δίσκο. Το "Black" που ακολούθησε τον Δεκέμβριο μεγάλωσε τις τελευταίες για το "Deeper", με την Captured Tracks να λειτουργεί για άλλη μια φορά ως δισκογραφική στέγη για τους The Soft Moon, αποτελώντας ένα από τα πιο στοιχειωτικά χορευτικά τρίλεπτα τελευταία. Με το επόμενο που έγινε γνωστό, ακούγεται η μεγάλη αλλαγή για την οποία μας είχε προϊδεάσει ο ηγέτης του σχήματος στις συνεντεύξεις του, μιας και το "Far" ήταν το πιο τραγουδιστό κομμάτι που είχε παρουσιάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το "Desertion" που ακούσαμε στη συνέχεια είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι, industrial λογικής, που θα μπορούσε να περιέχεται στο "Zeros", ενώ με το "Wasting" αποκαλύπτει άλλο ένα ατμοσφαιρικό ύμνο. Πρέπει να σημειώσω ότι ήταν πολύ εύστοχη η επιλογή των singles - videos, αφού αποτελούν τις κορυφαίες στιγμές του "Deeper" (ιδίως τα "Far" και "Wasting" - κομμάτια με τα περισσότερα λόγια στο δίσκο, στα οποία ανήκει και το "Try"). 
Από εκεί και πέρα το ομώνυμο κομμάτι βγάζει μια παρόμοια tribal διάθεση με το "Want" του "Zeros", ενώ στο "Being" κολλάει η κασέτα και ο ακροατής το ίδιο. Συνολικά θεωρώ ότι το άλμπουμ μπορεί σε ομοιογένεια και δύναμη να υστερεί οριακά από τη προηγούμενη κυκλοφορία, αλλά ο Luis Vasquez συνεχίζει να εξελίσσει τον ήχο των The Soft Moon, δείχνοντας ότι του ταιριάζουν οι περισσότεροι στίχοι. Μπορεί να είναι σχετικά νωρίς, αλλά σίγουρα το "Deeper" βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για δίσκος της χρονιάς.

Βαθμολογία: 8,5 / 10

You Might Also Like

0 Comments