Album Review: Girls Names - Arms Around A Vision (Tough Love)

Νοεμβρίου 17, 2015


To "Arms Around A Vision" των Girls Names ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο αναμενόμενα άλμπουμ της φετινής χρονιάς. Σε αυτό βοήθησε σε μεγάλο βαθμό το προηγούμενο άλμπουμ τους, "The New Life" που ήταν από τις δουλειές που ξεχώρισαν το 2013, καθιερώνοντας την μπάντα σαν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, τουλάχιστον στην post-punk σκηνή. Αυτό αποτέλεσε και το άλμπουμ που τους έφερε και από τα μέρη μας τον περσινό Φεβρουάριο, σε μια εμφάνιση που άφησε γενικά θετικές εντυπώσεις (σχετικό θέμα). 
Η αρχή στο νέο άλμπουμ των Ιρλανδών, που κυκλοφόρησε από την Tough Love, γίνεται με το "Reticence" ένα χαρακτηριστικό πλέον κομμάτι του ήχου του γκρουπ, που σε βάζει γρήγορα και επιτυχημένα στον κόσμο των Girls Names. Το γνώριμο ύφος τους ξεδιπλώνεται και στα "An Artificial Spring" και "Desire Oscillations", με το δεύτερο να θυμίζει ιδιαίτερα το "Left Myself Behind" των TOY. Αυτό που φανερώνουν τα τραγούδια μέχρι και το krautrock-ικό "A Hunger Artist", με εξαίρεση το "Chrome Rose" στο οποίο ο Cathal Cully δίνει την καλύτερη ερμηνεία του, είναι ότι αν και μπορούν να σταθούν ανεξάρτητα, σαν σύνολο επαναλαμβάνουν το ίδιο μοτίβο σαν το "The New Life" να μην τελείωσε ποτέ. Τα πράγματα βελτιώνονται αρκετά από το κολλητικό new wave του "Málaga" και μετά, ενώ το "Dysmorphia" που ακολουθεί φέρνει λίγο στο μυαλό Modern English. O Cully φωνάζει "exploit me, take control, for I am yours and yours alone" και κάνει πάλι τη διαφορά στο "Exploit Me", που αποτελεί από τα αδιαμφισβήτητα highlishts του δίσκου. Το "Take Out The Hand" σε ταξιδεύει με το τελευταίο ενάμιση λεπτό να είναι απλά μαγικό, ενώ το συγκρότημα από το Μπέλφαστ αποφάσισε να αφήσει για το τέλος ένα από τα καλύτερα κομμάτια που είχε στη διάθεσή του, με το "I Was You" και τη "βρώμικη" ατμόσφαιρά του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα πολύ θετικά στοιχεία του "Arms Around A Vision" είναι ότι τα φωνητικά "ήρθαν" αρκετά πιο μπροστά στην παραγωγή, κάτι που δείχνει να τους ταιριάζει εξαιρετικά. Μπορεί να μην αποτελεί ένα ξεκάθαρο ηχητικό βήμα μπροστά, αλλά οι Girls Names συνεχίζουν παραδίδοντας έναν ακόμα αξιόλογο δίσκο, που ξεχωρίζει ιδιαίτερα για το δεύτερο μέρος του.

Βαθμολογία: 7,5 / 10

You Might Also Like

0 Comments