Τα καλύτερα άλμπουμ του 2019 Νο.21-30

Φεβρουαρίου 28, 2020


Συνήθως γράφω ότι τα άλμπουμ της συγκεκριμένης δεκάδας θα μπορούσαν να βρεθούν και στην επόμενη αλλά ιδίως οι λίστες για τα κορυφαία του 2019 δεν αποτελούν τόσο αποτέλεσμα βάση κατάταξης αλλά περισσότερο προέκυψαν ως μια αρκετά απλή απογραφή αξιόλογων δίσκων. Για τη χρονιά αυτή όμως δεν είχα στο μυαλό μου ούτε καν την πρώτη δεκάδα, οπότε οι παρακάτω δίσκοι είναι σχεδόν το ίδιο αγαπημένοι για μένα με τους περισσότερους που βρέθηκαν έως και πολύ πιο ψηλά.

Νο.30 The Foreign Resort - Outnumbered (Artoffact Records): Οι φίλοι των Cure θα είναι απόλυτα ενθουσιασμένοι με τη νέα δουλειά των Δανών, οι οποίοι προσφέρουν έναν δίσκο που στο σύνολό του πετυχαίνει τη τέλεια ισορροπία με το ξεσηκωτικό ρυθμό του και των πιο μελαγχολικών στίχων του. 
Ακούστε: "In Gloom"

Νο.29 The Devil & The Universe - Endgame 69 (Solar Lodge): Οι The Devil & The Universe έχουν καταφέρει να έχουν έναν αρκετά δικό τους και χαρακτηριστικό ήχο. Ο νέος τους δίσκος φέρει αρκετές Dead Can Dance αναφορές με μια coldwave προσέγγιση και αποτελεί μια από τις καλύτερες δουλειές τους.
Ακούστε: "Satanic (Don't) Panic"

Νο.28 Fontaines D.C. - Dogrel (Partisan Records): Οι Ιρλανδοί με το ντεμπούτο μας προσφέραν ένα άλμπουμ με επιρροές από The Pogues μέχρι και Joy Division, αν και κλίνουν καθαρά προς την punk πλευρά και κατάφεραν να αποσπάσουν διθυραμβικές κριτικές (και μερικές αρκετά υπερβολικές) από κοινό και κριτικούς.
Ακούστε: "Roy's Tune"

Νο.27 The National - I Am Easy to Find (4AD Records): Οι National για το νέο τους άλμπουμ και αποφάσισαν να περάσουν τα φωνητικά του Berninger σε πολλά κομμάτια σε δεύτερο πλάνο πλαισιώνοντας τα, με μερικές εξαιρετικές γυναικείες φωνές. Το πείραμα κρίνεται επιτυχημένο και το αποτέλεσμα κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Μπορείτε να διαβάσετε τη δισκοκριτική του "I Am Easy to Find" εδώ.

Νο.26 (((S))) - Black Dog (Aenaos Records): Πέντε χρόνια μεσολάβησαν από το προηγούμενο άλμπουμ των (((S))) και η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω. Μπορεί το ψυχεδελικό, σκοτεινό και κλειστοφοβικό post-punk σύμπαν του σχήματος να μην είναι το πιο πρωτότυπο αλλά είναι σίγουρα υπερβολικά θελκτικό και σε προκαλεί για αρκετές απανωτές ακροάσεις.
Ακούστε: "weallwannadie"

No.25 Ritual Howls - Rendered Armor (Felte): Το "Rendered Armor" αποτελεί το καλύτερο άλμπουμ των Ritual Howls μετά το "Turkish Leather" του 2014, το οποίο τους παγιώνει ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα του darkwave χώρου.

Νο.24 Rosegarden Funeral Party - Martyr (Moon Sounds Records): Το ντεμπούτο των Rosegarden Funeral Party σε κερδίζει από το πρώτο άκουσμα με τις κολλητικές 80s death rock/ post-punk μελωδίες του και τα α λα Siouxsie φωνητικά της Leah Lane.
Ακούστε: "Mirror's Image"

Νο.23 Russian Circles - Blood Year (Sargent House): Οι Russian Circles έχουν πλέον φανατικό κοινό, κάτι που οφείλεται στις φανταστικές δουλειές τους αλλά και στα εκρηκτικά σόου τους. Στον νέο τους δίσκο προσπάθησαν αναπαράγουν τον ήχο των live τους και το αποτέλεσμα είναι για άλλη μια φορά εξαιρετικό. Το συγκρότημα θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε και στην Αθήνα την Τρίτη 21 Απριλίου.
Ακούστε: "Milano"

Νο.22 We Lost The Sea - Triumph & Disaster (Holy Roar Records): Οι We Lost The Sea αποτελούν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες post-rock μπάντες που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Το "Triumph & Disaster" είναι μάλλον η καλύτερη δισκογραφική τους προσπάθεια, την οποία θα την ακούσουμε ζωντανά την Τετάρτη 10 Ιουνίου.
Ακούστε: "A Beautiful Collapse"

Νο.21 Lingua Ignota - Caligula (Profound Lore Records): Μπορεί το δεύτερο άλμπουμ της Kristin Hayter να απέσπασε ένα αδικαιολόγητα τεράστιο hype, αλλά αναμφίβολα μας χάρισε μερικές από τις πιο μοναδικές στιγμές της χρονιάς. Τα φωνητικά της φέρνουν στο μυαλό την Diamanda Galás και συνοδεύονται από ένα industrial μουσικό χαλί στο οποίο συμβάλλουν μέλη των The Body, Uniform και Full of Hell.
Ακούστε: "Butcher Of The World"

Διαβάστε επίσης:

You Might Also Like

0 Comments