Live Review: White Lies @ Gagarin205, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Δεκεμβρίου 08, 2016


Μπορεί η συναυλία του Σαββάτου να ήταν η τέταρτη επίσκεψη των White Lies στη χώρα μας, αλλά σίγουρα ήταν η πιο σημαντική μιας και αποτελούσε το πρώτο live της μπάντας εδώ ως πρώτο όνομα. Η ζωντανή αυτή εμφάνιση πραγματοποιήθηκε μετά από αρκετή περιπέτεια, με αλλαγή ημερομηνίας και αργότερα με αλλαγή και συναυλιακού χώρου. Η εξήγηση για τα παραπάνω, αν και προφανής τουλάχιστον για το δεύτερο, ήρθε μπαίνοντας στο χώρο και αντικρίζοντας ένα Gagarin που απείχε πολύ από το να χαρακτηριστεί γεμάτο. Δυστυχώς η βροχή εκείνο το βράδυ, σε συνδυασμό με το γεγονός του ούτως ή άλλως δύσκολου παρκαρίσματος στην περιοχή, με έκανε να χάσω το αξιόλογο ελληνικό συγκρότημα των Le Page και να είμαι οριακά στην ώρα για την εμφάνιση των Βρετανών.


Η πρόσφατη περιοδεία των White Lies πραγματοποιείται στα πλαίσια προώθησης της νέας τους δουλειάς με τίτλο "Friends" (μπορείτε να διαβάσετε το album review εδώ). Μπορεί ο δίσκος να μην ενθουσίασε τους περισσότερους φίλους της μπάντας, κυρίως λόγω της τετριμμένης ηχητικής κατεύθυνσης που ακολούθησε, αλλά το πως θα αποτυπώνονταν τα νέα κομμάτια ζωντανά παρουσίαζε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η μπάντα παρουσίασε έξι κομμάτια από το νέο της άλμπουμ, με τα περισσότερα από αυτά όντως να ακούγονται πολύ καλύτερα ζωντανά. Θα ξεχώριζα το "Take It Out On Me", "Hold Back Your Love" και "Don't Want To Feel It All", ενώ εντύπωση μου έκανε η απουσία από το setlist του "Summer Didn't Change A Thing" (για μένα το καλύτερο κομμάτι με διαφορά από το "Friends").


Τις περισσότερες αντιδράσεις κατάφεραν να αποσπάσουν, όπως ήταν φυσικό, τα "Death" και "Bigger Than Us", κομμάτια που το συγκρότημα τα έχει πάει σε άλλο επίπεδο live. Εννοείται ότι δεν έλειψαν αγαπημένα τραγούδια των White Lies, όπως τα "Farewell To The Fairground", "A Place to Hide" και "Unfinished Business". Έχοντας δει τη μπάντα πέντε φορές, διαπιστώνω κάθε φορά την πρόοδο του Harry McVeigh ως frontman. Αυτή τη φορά ήταν ακόμα πιο "λυμένος" σε σχέση με την εμφάνισή του στο Ejekt του 2014, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη έδειχναν να το χαίρονται πραγματικά. Εννοείται ότι και ο κόσμος φάνηκε να ευχαριστιέται υπερβολικά το live των White Lies, για άλλη μια φορά θα έλεγα, δείχνοντας ότι μπορεί το σχήμα να μην έχει το απαραίτητο status για να γεμίσει ένα Gazi Music Hall αλλά σίγουρα έχει φανατικό κοινό. Μια από τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς.

White Lies Setlist:



You Might Also Like

0 Comments