Live Review: Paradise Lost @ Chania Rock Festival, 29.07.203

Αυγούστου 03, 2023


Τι και αν οι Paradise Lost έρχονται στην Αθήνα τον Δεκέμβριο για να παρουσιάσουν ολόκληρο το "Icon"; Η ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα αλλά και να συνδυάσω καλοκαιρινές διακοπές στη μαγευτική πόλη των Χανίων δεν χανόταν. Πρώτη φορά λοιπόν στο Chania Rock Festival και οι εντυπώσεις που αποκόμισα είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Το Θέατρο Ανατολικής Τάφρου αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή χώρου, ο ήχος ήταν εξαιρετικός και συνολικά η οργάνωση ήταν υποδειγματική και η ανυπομονησία μου ήταν μεγάλη για αυτό που θα ακολουθούσε...


Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι Paradise Lost εμφανίστηκαν στη σκηνή του Chania Rock Festival 2023 λίγο μετά τις 22:00. Όπως είχαν δηλώσει, στα Χανιά θα παρουσίαζαν ένα best-of σετ και κράτησαν την υπόσχεσή τους. Μπορεί να έλειπαν "χιτάκια" όπως το "Erased" ή ακόμα και το "Mouth" από ένα best-of σετ, αλλά έχουν έναν τόσο μεγάλο κατάλογο γεμάτο από αγαπημένα κομμάτια που σίγουρα δεν μπορούν να τα παίξουν όλα, ακόμα και αν μιλάμε μόνο για τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Το λάιβ τους άνοιξε με το "The Enemy" και έκλεισε με το "Ghosts" από το πιο πρόσφατο "Obsidian". Ενδιάμεσα ακούσαμε τρία κομμάτια από το "Draconian Times", δυο από το "Icon" όπως επίσης και "Gothic", "As I Die" και πολλά ακόμα, οπότε τι να σχολιάσει κανείς από ένα τέτοιο setlist; Απλά κορυφαία στιγμή το κάθε κομμάτι.


Εντύπωση μου έκανε αρχικά ότι μεγάλο μέρος του κοινού στο θέατρο ήταν καθήμενο, αλλά η απόδοση του ιστορικού συγκροτήματος ήταν τέτοια που λεπτό με το λεπτό παρακίνησε όλο και περισσότερο κόσμο να έρθει μπροστά. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ο Nick Holmes. Τους Lost τους έχω δει αρκετές φορές, αλλά πρώτη φορά έβλεπα τον Holmes σε τέτοια κέφια. Μιλούσε συνεχώς με το κοινό, έκανε χιούμορ με τον κόσμο στα μπαλκόνια, άνοιξε διάλογο με όσους παρακολουθούσαν τη συναυλία έξω από τον χώρο, ήταν αρκετά κινητικός για τα δεδομένα του, ενώ και εκτελεστικά ήταν άψογος. Φυσικά όλο το σχήμα φαινόταν καλοδιάθετο και με σύμμαχο τον πολύ καλό ήχο, όπως ανέφερα και στην αρχή, μας χάρισε μια αξέχαστη εμφάνιση που την συγκαταλέγω στις κορυφαίες μου για τους Paradise Lost. Το τέλος της συναυλίας με βρήκε να κατευθύνομαι στο Barfly για μπύρες και καλές μουσικές. Η πόλη είναι τυχερή που έχει τέτοιο μαγαζί, τους Βασίλη και Θανάση που το "τρέχουν" με πραγματικά πολλή αγάπη τους έβαλα στην καρδιά μου και προτείνω σε όσους βρεθούν στα Χανιά να το επισκεφτούν. 


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Chania Rock Festival για την όλη διοργάνωση και αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία η εμφάνιση των Paradise Lost ξανά στο φεστιβάλ μετά από δεκαπέντε χρόνια. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι για πολλά χρόνια ακόμα και του χρόνου να είμαι πάλι εκεί. Αναμένω ήδη τις ανακοινώσεις. 

You Might Also Like

0 Comments