Album Review: Sonic Jesus - Memories (Sonic Jesus Records)

Νοεμβρίου 18, 2018


Οι Sonic Jesus ήταν μια από τις αποκαλύψεις των δυο πρώτων συλλογών "Reverb Conspiracy" και πλέον αποτελούν ένα από τα δυνατά χαρτιά της Fuzz Club Records. Μετά το split single με τους The Black Angels, κυκλοφόρησαν το 2015 το ντεμπούτο τους με τίτλο "Neither Virtue Nor Anger", που αποτέλεσε ένα πολύ καλό psych rock άλμπουμ. Μάλιστα o Sonic Boom  των Spacemen 3 έκανε ένα remix στο κομμάτι "Locomotives" από τον δίσκο. Στο βιογραφικό τους μετρούν επίσης μια συνεργασία με τον Damo Suzuki των Can, αλλά και ζωντανές εμφανίσεις με τους The Jesus & Mary Chain,  Psychic TV,  Brian Jonestown Massacre  και Sleaford Mods.
Η δισκογραφική επιστροφή τους ήρθε δυο χρόνια μετά με το εξαιρετικό "Grace" και πάλι από τη Fuzz Club Records. Μπορείτε να διαβάσετε τη δισκοκριτική της δεύτερης προσπάθειάς τους, εδώ. Με το άλμπουμ αυτό πραγματοποίησαν μια αρκετά μεγάλη ηχητική στροφή, προς έναν πιο post-punk ήχο. Η κίνηση αυτή έδειξε να τους ταιριάζει απόλυτα και αποτέλεσαν ένα από τα κορυφαία μου άλμπουμ για το 2017. Μάλιστα τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, παρουσίασαν και ένα νέο διπλό single με τίτλο "Dead Man/ Transpose".
Το "Memories" αποτελεί τη νέα κυκλοφορία των Ιταλών, η οποία έρχεται από τη δισκογραφική εταιρία του ηγέτη τους Tiziano Veronese, τη Sonic Jesus Records. Το πως θα προσεγγίσει κανείς τον δίσκο αυτό, δεν έχει μεγάλη σημασία αφού το αποτέλεσμα αποζημιώνει τον ακροατή. Σαν μια ξεχωριστή κυκλοφορία συγκεντρώνει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, που σίγουρα αξίζει να ακουστούν. Στην ουσία όμως το "Memories" αποτελεί μια συλλογή από σπάνια κομμάτια και b-sides του σχήματος, από το 2010 μέχρι το 2015. Πάντα είναι μαγικό να μπορείς να παρακολουθήσεις τη μουσική εξέλιξη μιας μπάντας. Οι Sonic Jesus ξέφυγαν από τον καθαρά psych ήχο του πρώτου τους άλμπουμ, για να ακολουθήσουν ένα μονοπάτι που τους έφερε πιο κοντά σε συγκροτήματα όπως οι Interpol και οι White Lies. Αυτό ακριβώς αποτυπώνει και ο δίσκος αυτός. Φυσικά μας επιφυλάσσει και κάποιες εκπλήξεις όπως γίνεται με τις electro clash αναφορές του "The Klas", ενώ γίνονται και φανερές οι επιρροές του Veronese ως καλλιτέχνη. Συνολικά όμως λειτουργεί ιδανικά ως το καλύτερο ορεκτικό μέχρι το επόμενο δισκογραφικό βήμα των Sonic Jesus. 

Βαθμολογία: 8 / 10

You Might Also Like

0 Comments